eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos és Jelinek Benjámin háziorvos (b-j) a IX. kerületi Drégely utcai háziorvosi rendelőben az EgészségAblak mobilalkalmazás újabb funkcióiról tartott sajtótájékoztatón 2023. július 17-én. Az applikáció segítségével, amelyet eddig 2,3 millióan töltötték le telefonra, egy ujjlenyomattal bárki hozzáférhet az összes leletéhez, laboreredményéhez, zárójelentéséhez, minden más egészségügyi dokumentumához.
Nyitókép: Kovács Tamás

Már a háziorvosi rendelés is elérhető a mobilon

Újabb funkcióval bővült az EgészségAblak.

Az augusztus eleji frissítéssel újabb funkcióval, a háziorvosi adatokkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás.

Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a "Háziorvos" menüpontban mostantól mindenki meg tudja nézni a saját háziorvosa legfontosabb adatait, így látható az orvos neve, rendelési helye és ideje, telefonszáma és pecsétszáma is.

Ezzel a kényelmi funkcióval elkerülhető, hogy valaki tévedésből rendelési időn kívül menjen az orvosához, és megkönnyíti az orvos felhívását is - mutatott rá, hozzátéve: ez egyszerre segít a betegeknek és megkönnyíti az egészségügyi dolgozók munkáját is.

A háziorvosi rendelési adatok a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hatósági nyilvántartásából származnak. Amennyiben valaki eltérést tapasztal, úgy az értintett azt az NNK felé jelezheti - mondta az államtitkár.

A háziorvosi rendelések megjelenésével együtt már összesen öt funkciót vehetnek igénybe a felhasználók az alkalmazáson keresztül:

  • minden e-Lelet hozzáférhető,
  • az e-Receptek megjelennek az alkalmazásban,
  • tartalmazza a digitális koronavírus oltási igazolványt
  • elérhető belőle 0-24 órában az EgészségVonal is.

Az EgészségAblak alkalmazás ingyenes és mindenki számára letölthető. Első használatához TAJ-számra, Ügyfélkapu-azonosítóra és jelszóra van szükség, a további belépéseknél azonban már egyszerűen ujjlenyomattal, Face ID-val (vagyis arcfelismerő funkcióval) vagy jelkóddal is azonosíthatja magát a felhasználó.

A mobil alkalmazás célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan, egyszerűen és minél széleskörűbben használhassa a digitális egészségügy előnyeit.

A következő hónapokban a tervek szerint újabb funkciók fognak megjelenni.

Az alkalmazást már 2 millió 375 ezren használják, már több mint 1,5 millió egészségügyi dokumentumot, és többszázezer receptet töltöttek le rajta keresztül. Az EgészségAblak népszerű, mert bárki könnyedén érheti el egészségügyi adatait - szögezte le az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×