eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Nyitókép: Pexels

Vasárnap nem lesz szükség a naptejre - hűvös, esős, szeles idő várható

Egy hidegfront éri el az országot, amelynek hatására visszaesik a hőmérséklet és sokfelé várható zápor, zivatar, sőt még akár jégverés is előfordulhat.

Időjárási helyzet Európában

A Balkán-félszigeten is enyhült a forróság, így már csak az Ibériai-félszigeten fordul elő 35 fokot meghaladó csúcsérték. Egyre több az időjárási front a kontinens térségében, így például a Kelet-európai-síkság, valamint az 50-ik szélességi kör mentén is hullámzó frontok találhatók. A frontok mentén elsősorban záporok, zivatarok alakulnak ki, északabbra azonban tartós eső is előfordul. Így például a Finn-tóhátság területén szokatlanul sok, 50-100 mm közötti esőt regisztráltak. A Kárpát-medence időjárását estétől a délnyugat felől képződő frontális felhőzet és csapadékzóna alakítja.

Várható időjárás vasárnap éjfélig

Napközben a csapadék a középső és keleti tájakra is átterjed, miközben a Dunántúlon már csökken a felhőzet. A nyugatias szél többfelé megélénkül de csak zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 22 és 27 fok között alakul,

de az eleinte naposabb délkeleti tájakon 28, 31 fok is lehet.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×