eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szavazógép az Országház felújított alsóházi üléstermében 2014. június 2-án.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Megvan a négy jelölt az alkotmánybírói helyekre

Meghallgatta pénteken délelőtt az Országgyűlés igazságügyi bizottsága az alkotmánybíró-jelölteket.

Négy alkotmánybíró köszön le szeptemberben, helyettük kell újakat választania az Országgyűlésnek. Az Alkotmánybíróság augusztus végén megüresedő négy bírói helyére öt jelölt volt, négy személyt – Haszonicsné Ádám Mária, Varga Réka, idősebb Lomnici Zoltán és Patyi András – a Fidesz–KDNP javasolt, míg Bárándy Gergely volt MSZP-s politikust, Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügyi miniszterének fiát a Momentum indította. A kormánypárti többségű bizottság a Fidesz–KDNP négy jelöltjét támogatta, így kedden róluk szavaz majd az Országgyűlés – írta meg a Magyar Nemzet.

Az alkotmánybírók titkos szavazással történő megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának támogatása szükséges.

A parlamenti szavazásra kedden kerül sor.

A négy jelöltről itt írtunk korábban.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×