eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter előadást tart a Kihívások és értékek - Az Európa Projekt-kutatás eredményei 2022-ben című konferencián a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány szervezésében a Várkert Bazárban 2023. január 31-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Új fejlesztéspolitikai észjárást honosítana meg Navracsics Tibor

Navracsics Tibor kedden Budapesten kiemelte, a túlélés lehetőségét határozza meg a településeknek a szolgáltatások színvonala, a környezet állapota és az, hogy milyen életminőséget tudnak garantálni.

A kormányzati politika tervezésénél és ezen belül a fejlesztéspolitika hangsúlyainak meghatározásánál figyelembe kell venni az ország egyes részeinek regionális, kulturális és karakterbeli eltéréseit - hangsúlyozta a területfejlesztési miniszter a Településfejlesztési Szövetség (TESZ) által alapított Településfejlesztési Díjak keddi, budapesti átadásán.

Navracsics Tibor kifejtette, az egyes térségek, települések fejlettségbeli, kulturális profilja alapján az ország rendkívül heterogén. Hozzátette, a település kifejezés értelmezése a közigazgatási, közösségi egység mellett egyre inkább térségi jellegűvé válik, ahol az egyes települések nem szigetelődnek el.

Hangsúlyozta, hogy

a térségi jelleg erősítése a kormány célja,

ezért készítik elő a funkcionális város térségek és a funkcionális térségek bevezetését a fejlesztéspolitikai gondolkodásba. A funkcionális térségek azokat a nagy tájegységeket - például Közép-Dunántúl, Tisza-tó, Balaton - fedik le, amelyek már önálló fejlesztési tanáccsal rendelkeznek.

Navracsics Tibor kiemelte, a túlélés lehetőségét határozza meg a településeknek a szolgáltatások színvonala, a környezet állapota és az, hogy milyen életminőséget tudnak garantálni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×