eur:
390.68
usd:
368.93
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Nyitókép: Pixabay

Hatalmas razzián akadtak nagy halak a reptéri rendőrség hálójába

Embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás három magyar és két kínai állampolgár ellen - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság.

A napokban elfogott gyanúsítottak tavaly október óta folyamatosan adtak el kínaiaknak hamis személyi igazolványokat, útleveleket és vezetői engedélyeket, emellett az emberek szállításában is rendszeresen részt vettek - olvasható a police.hu-n.

A nagyrészt az Európai Unió területére vízummentes belépésre jogosító okmányokért alkalmanként több tízezer eurót kértek.

police.hu
police.hu

A gyanúsítottak tevékenysége nem merült ki abban, hogy brit, szlovén, görög és portugál okmányokkal üzleteltek, emellett a kínai embereket rendszeresen ők szállították a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre - írták.

A hét helyszínen egy időben tartott kutatás során a rendőrök csaknem százmillió forint összegű készpénzt - angol fontot, eurót, norvég koronát, cseh koronát és kínai jüant -, valamint nagy értékű autókat és hamis okmányokat foglaltak le.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai bűnügyi őrizetbe vették az öt embert, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Borongós volt a hangulat hétfőn a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon részben a nehézségeket jelző német Ifo-index miatt, amire az euró tovább süllyedt, majd délután az EKB-elnök szavaira újabb ütést kapott az euró és féléves mélypontra bukott a dollárral szemben. Idehaza a forint folytatta a vesszőfutását, amelyet a költségvetési deficit megemelése és az EU-pénzek folyósítása körüli piaci aggodalmak táplálnak, és az euró napközben háromszor is 392-ig ugrott, majd rendre visszapattant. A dollár lendülete miatt vele szemben féléves mélypontra bukott a forint 370-es árfolyamszint mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×