eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Young girl is holding a guitar pick and is about to scratch off a calendar with gold coating
Nyitókép: Natalie Ter/Getty Images

Új szerencsejáték-szabályozás, állami monopólium is jöhet

Az erről szóló törvénymódosítás parlamenti vitájában az ellenzék a Szerencsejáték Zrt.-t és a kaszinók működését is bírálta.

Állami monopólium lesz a kaparós sorsjegy árusítása és a bukmékeri tevékenység – mondta előterjesztői expozéjában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A szerencsejátékot szervezők nagyobb mozgásteret kapnak abban, hogy hány egyenleget tarthatnak fenn játékosonként – ismertette Dömötör Csaba, aki szerint ennek a célja az, hogy hatékonyabbá tegye a szerencsejáték-szervezést és fokozottabban védje a játékosok érdekeit.

A fideszes Szeberényi Gyula szerint a módosítás erősíti a szerencsejáték versenyképességét. A KDNP-s Nacsa Lőrinc emlékeztetett arra, hogy a Szerencsejáték Zrt. a költségvetésnek fizeti be a bevételének kétharmadát, amiből a magyar emberek jólétét és az állam működését szolgáló intézkedések valósulnak meg.

A DK vezérszónoka, Varga Zoltán kritizálta a kaszinókat, amelyek szerinte érdemi felügyelet nélkül működnek. Kifizetőhelynek nevezte a Szerencsejáték Zrt-t és kifogásolta, hogy gyakorlatilag államosították a bukmékeri rendszert.

"Bizony egy sufnituning, piti diktatúrában élünk, ahol szemmel látható, hogy önök minden törvényi eszközt alárendelnek annak, hogy minél többet tudjanak lopni, minél többet el tudjanak rakni és a legkevésbé se foglalkoznak azzal, hogy egy ország népe hogy éli ezt meg, hogy mennyire megy tönkre, mennyire szenved ettől."

A Jobbik a kaszinókat is felszerelné online pénztárgépekkel és játékadóval sújtaná őket – jelezte a párt nevében Dudás Róbert.

A Mi Hazánk vezérszónoka, Apáti István is ágazati különadót vetne ki a szerencsejátékra.

Dömötör Csaba zárszavában kijelentette, hogy a kaszinókoncessziók piaca a nagyobb állami kontrollnak köszönhetően kifehéredett. 2010 előtt csak évente egy 1-1,5 milliárd forint forint koncessziós díj folyt be 2021-ben viszont már 5 milliárd forint – mutatott rá az államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×