eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kinek érdemes tejsavófehérje-koncentrátumhoz nyúlnia? (x)

A különböző típusú fehérje-kiegészítők népszerűsége többek között a nagyfokú sokoldalúságuknak köszönhető. Az edzési céltól és az étrend típusától függetlenül a fehérje egyszerűen nélkülözhetetlen az emberi szervezet izomtömeg-építőjeként. Ez azt jelenti, hogy e tekintetben nincsenek korlátok, és az úgynevezett WPC-t (Whey Protein Concentrate) szinte bárki szedheti. Érdemes aztán megnézni, hogy kinek nem szabad a tejsavófehérje-koncentrátumhoz nyúlnia, de ez elsősorban egészségügyi okokból lesz így. Érdemes tehát többet megtudni erről a kérdésről.

Tud valaki tejsavófehérje-koncentrátumhoz nyúlni?

Elvileg igen, de érdemes szem előtt tartani, hogy mi is maga a tejsavó. Ez egyfajta tejmaradék, amelyet sajttá vagy joghurttá dolgoznak fel. Az így keletkezett tejsavó olyan fehérjékből áll, amelyeket a szervezet gyorsan és könnyen emészt, és különösen jó minőségű fehérjének számít (a kazeinnel együtt). Mindez annak köszönhető, hogy tartalmazza az összes olyan esszenciális aminosavat, amelyre a szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez.

Ez azt jelenti, hogy bár maga a tejsavó rendkívül kívánatos, és használatának nincsenek szélesebb körű ellenjavallatai, az eredete miatt az emberek egy bizonyos csoportja kénytelen kerülni a tejsavófehérje-koncentrátumon alapuló fehérjekiegészítőket. Mindez annak köszönhető, hogy egyesek laktózérzékenyek, és a WPC a lehető legnagyobb mértékben tartalmazza azt. Érdemes ezt szem előtt tartani, mielőtt egy adott fehérjekiegészítőhöz nyúlnál, mert ahelyett, hogy segítenéd a testedet a kívánt edzési cél elérésében, csak rontasz a saját helyzeteden.

Szerencsére manapság már nem csak tejsavó vagy kazein alapú fehérjekiegészítők léteznek. Manapság már állati (húsból készült) fehérjekészítményekből és teljesen vegán készítményekből sincs hiány. A saját helyzetétől függően van értelme egy adott termékhez nyúlni.

Milyen előnyei vannak a tejsavófehérje-koncentrátumnak (WPC)?

A WPC mint fehérjetípus számos olyan előnnyel rendelkezik, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Mindenekelőtt meglehetősen gazdaságos, és sokak szerint a legjobb ár-érték arányt garantálja. A legjobb tejsavófehérje-koncentrátumokban a fehérje mennyisége megközelíti az izolátumok által garantált mennyiséget, miközben az ár – a koncentrátumokhoz hasonlóan – megfelelő marad. Ezt kiválóan bizonyítja az ALLNUTRITION Whey Protein.

Ez a WPC-kategória mindenekelőtt gyors felszívódást, magas aminosavtartalmat (BCAA) és alacsony nátriumtartalmat garantál a tápanyagösszetételben. Az ilyen típusú, kiváló minőségű tejsavófehérje-koncentrátumok kiválóak mind izomtömeg-építéshez, mind a napi étrendhez, de akkor is, ha az edzés utáni regenerációhoz kíván fehérjét biztosítani.

(x)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×