eur:
388.96
usd:
363.6
bux:
68179.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Vásárlók a nagykanizsai Tesco áruházban 2015. március 8-án. Ez az utolsó hétvége, amelynek vasárnapján még korlátozás nélkül nyitva tarthatnak az üzletek. Az Országgyűlés 2014. december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetését, így március 15-től vasárnap már nem lehet dolgoztatni az alkalmazottakat a kereskedelemben, pihenőnap jár nekik. A 200 négyzetméternél kisebb üzletek azonban kinyithatnak a hét utolsó napján is, ha csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozik benne.
Nyitókép: MTI/Varga György

Úristen, nem lesz bolt - itt az üzletek nyitvatartása az ünnepek alatt

Nagypéntek, majd húsvétvasárnap és húsvéthétfő ünnep, így munkaszüneti nap is, a közéjük ékelődő szombat azonban nem, az csak sima pihenőnap. Ehhez igazodik az üzletek általános ünnepi nyitva tartása is,

Április 7-én, pénteken nem lesznek nyitva az üzletek, a plázák, a bevásárlóközpontok, a hiper- és szupermarketek, az üzletláncok - írja a 24.hu.

Ha valaki csütörtökig nem vett meg mindent, amire szükség lehet húsvét alatt, azt pótolhatja április 10-én ugyanis szombaton ismét nyitva lesznek az üzleteket. Aztán április 9-én, vasárnap és április 10-én, hétfőn megint zárva tartás jön.

Április 11-én, kedden áll vissza az élet vásárlással, ügyintézéssel kapcsolatos szokásos rendje. A postákon is ezzel a nyitvatartási renddel találkozhatunk majd – pénteken, vasárnap, hétfőn zárva lesznek, szombaton valamennyi postai hely a normál szombati munkarend szerint tart nyitva.

De lehetnek az általános üzlet-nyitvatartási rend alóli kivételek,

vannak ugyanis olyan üzletek, amelyek a húsvéti ünnepnapok alatt is nyitva lehetnek, így ezekben tudunk vásárolni:

  • a benzinkutakon, illetve az ott működő üzletekben,
  • az önálló virágboltokban,
  • az újságosoknál,
  • az édességboltokban,
  • a non-stop üzemelő, éjjel-nappali boltokban,
  • a trafikokban (ha a tulajdonos vagy a családtagja dolgozik benne),
  • valamint a vendéglátó- és szórakozóhelyeken.

Amennyiben valakinek halaszthatatlanul gyógyszerre lenne szüksége, azt nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn kizárólag a 0–24 órás,

azaz ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárakba tudja beszerezni.

Szombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak működnek, de elképzelhető, hogy nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem csak 12 óráig. Zárásuk után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI oldalán található információ.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×