eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valerij Falkov orosz tudományos és felsőoktatási miniszterrel folytatott megbeszélése közben Moszkvában 2023. január 3-án.
Nyitókép: MTI/AP/Kreml/Aleksey Babushkin

Gulyás Gergely elárulta, letartóztatnák-e Magyarországon Vlagyimir Putyint

Magyarország nem hirdette ki a Nemzetközi Büntetőbíróság statútumát – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A Nemzetközi Büntetőbíróság kiadott egy elfogatóparancsot, ez ténykérdés, ha ezt állapította meg a nemzetközi bíróság, ehhez nincs mit hozzátennie a kormánynak – mondta a Kormányinfón Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy mi az álláspontja a kormánynak az orosz elnök elleni múlt pénteken kiadott nemzetközi elfogatóparancs ügyében.

A kormány korábban azt közölte: Magyarország tudomásul veszi a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését és azt semmilyen módon nem kívánja kommentálni, de ha a főképviselő vagy bármely tagállam nyilatkozatot szeretne kiadni, Magyarország nem emel kifogást ellene.

"Nem tudjuk letartóztatni az orosz elnököt, mert Magyarország nem hirdette ki a Nemzetközi Büntetőbíróság statútumát" – válaszolta a miniszter arra a kérdésre, hogy letartóztatnák-e Vlagyimir Putyint, ha Magyarország területére lépne. A tárcavezető részletezte: dualista alapon állunk, nemzetközi egyezmény elfogadása önmagában nem válik a belső jog részévé, csak ha kihirdetik, ami azért nem történt meg, mert a magyar alkotmánnyal ellentétes az egyezmény.

Gulyás Gergely úgy nyilatkozott, hogy a kormány az elfogatóparanccsal kapcsolatban nem formált álláspontot, de a miniszter szubjektív véleménye az, hogy a hasonló döntések az eszkaláció irányába viszik a konfliktust.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×