eur:
367.84
usd:
342.16
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Megfagyott víz a Balaton partján Siófoknál 2023. február 8-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Közelít a Balaton egy bűvös határhoz

Már csak 2 centi kell a százhoz. Ismét emelkedett a vízszint.

Ahogy arról rendszeresen beszámoltunk az Infostarton a Balaton vízszintje közelít a "bűvös" 100 centihez. A Balaton üzemi vízszintmaximum télen 110 centiméter, ami február végére 115-re, májustól 120 centiméterre emelkedik. Magyarán ez volna a az optimális. Mindenesetre az elmúlt egy héten ismét emelkedett egy centivel.

A Hírbalaton most még egy újabb érdekességre hívja fel a figyelmet miszerint a víz hőmérséklete szombat hajnalban volt idén a legalacsonyabb, 0,3 Celsius fok, hétfőn 1 fokosra melegedett.

Szombat óta pedig olvadásnak indult az eddig kialakult jég. Azt csendben tesszük hozzá, hogy hétfő hajnalban még mínusz 5 fokot mértek az északi partnál, azaz a jég leginkább nappal vékonyodik, hiszen hétfőn délben Alsóörsnél már 6 fok volt.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Egyre több hír és felvétel érkezik arról, hogy az ukrán offenzívában aktív szerepet játszanak a nyugati tankok, köztük a Leopard 2-esek is. Moszkva napok óta igyekszik különböző módokon bizonyítani, hogy kilőtt már közülük legalább egyet. Úgy tűnik, hogy a napok óta kibontakozóban lévő ukrán támadások egyik fő csapása Zaporizzsja megyében van. Ugyanakkor az itt található atomerőmű számára komoly problémát jelent a felrobbant Nova Kahovka-i gát, mivel idővel nem juthat elég víz a hűtésére. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×