eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ukrajnának adományozott autóbuszok az Óbudai autóbuszgarázs parkolójában az átadás napján, 2022. december 19-én. A főváros útjairól kivont, de tovább üzemeltethető öt szóló Volvo és tíz csuklós Ikarus autóbuszt adományozott a BKV Ukrajnának.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Még Budapesten vannak az egy hónapja Ukrajnának ajándékozott buszok

A BKV közölte: a kijelölt járművek műszaki és adminisztratív felkészítése zajlik.

Még Budapesten parkolnak az Ukrajnának decemberben odaajándékozott BKV-buszok. Jelenleg a járművek „adminisztratív felkészítése” zajlik – írja a vg.hu.

Ahogy arról annak idején az Infostart is beszámolt, a BKV december 19-én jelentette be, hogy 15 – öt szóló Volvo és tíz csuklós Ikarus – járművet adott át Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója Balog Istvánnak, Ukrajna magyarországi ügyvivőjének.

Budapest, 2022. december 19.
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere (j), Balog István, Ukrajna magyarországi ügyvivője (k) és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója az Ukrajnának adományozott autóbuszok átadásán az Óbudai autóbuszgarázs parkolójában 2022. december 19-én. A főváros útjairól kivont, de tovább üzemeltethető öt szóló Volvo és tíz csuklós Ikarus autóbuszt adományozott a BKV Ukrajnának.
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2022. december 19. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere (j), Balog István, Ukrajna magyarországi ügyvivője (k) és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója az Ukrajnának adományozott autóbuszok átadásán az Óbudai autóbuszgarázs parkolójában 2022. december 19-én. A főváros útjairól kivont, de tovább üzemeltethető öt szóló Volvo és tíz csuklós Ikarus autóbuszt adományozott a BKV Ukrajnának. MTI/Máthé Zoltán

A vg.hu megkeresésére a BKV most azt közölte, hogy a kijelölt autóbuszok műszaki és adminisztratív felkészítése zajlik. Emlékeztetnek, hogy a bejelentéskor arról beszélt a vállalat, hogy a szükséges szerződések megkötése után a buszok elindulhatnak új szolgálati helyükre.

Hozzáfűzték, hogy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) akkor úgy kommentálta a döntést, hogy a Volvókat nem értik, ezekkel sok volt a baj, az Ikarus 280-as viszont szerintük a létező legtökéletesebb választás azokra az útviszonyokra, amelyek Ukrajnában jellemzők. Már csak azért is, mert sokkal könnyebben javíthatók, akár terepen is.

A BKV nem közölte, mikor indulhatnak útnak a buszok, csak azt, hogy várhatóan Mikolajiv és Csernivci városokban fognak közlekedni.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×