eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fotó: Bardóczi Sándor
Nyitókép: Bardóczi Sándor

Buborékfejű tinédzserrel magyarázza a felújított Blaha székeit a főtájépítész

"Mindenhova fa került. Korábban elképzelhetetlen helyekre is" – írta még vasárnap Bardóczi Sándor az átadott Blaha Lujza térrel kapcsolatban, amelyet többen bíráltak a közösségi médiában. Keddi posztjában az egyedi bútorokat teszteli egy fiatal fiú segítségével.

A nyilvánosságban a pillanat tört része alatt felépült a Blaha átadása után az a mítosz, hogy az oda betervezett forgószékek és asztalok túl távol vannak egymástól, hibás a tervezés, kivitelezés – írja Bardóczi Sándor. Budapest főtájépítésze szerint csak a széles látószögű kamerával készített fotókon van ez így.

A bejegyzésében úgy fogalmaz, "mítoszirtó hadműveletbe kezdtem". Telefonnal készült fotókon mutatta be az asztalokat, székeket és a szemléltetéshez megkért egy "vállalkozó kedvű, reggeli lyukas órái miatt szabad fiúgyermeket", akinek arcát személyiségvédelmi okokból kitakarta.

Némi iróniával azt írja: az elkészült fotókat ezennel a közösségi média rögtönítélő bíróságának rendelkezésére bocsátom a legmélyebb tisztelettel szíves felhasználásra. Szerinte a tanulság: soha ne ítéljünk elsőre.

A rekonstrukció 2021 júliusában indult és összesen 505 napig tartott, és a munkálatok révén nemcsak a tér felszíne, hanem az aluljáró felső födémszigetelése, a fölötte lévő útpálya, valamint – kapcsolódó fejlesztésként – a Somogyi Béla utca is teljeskörűen megújult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×