eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Taxi a pesti alsó rakparton 2022. április 11-én. Ezen a napon megnyílt a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, miután kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Ársapka nélkül – Pontosították követeléseiket a taxisok, mások is előléptek igényeikkel

A tárgyalást szükségességét a Főpolgármesteri Hivatallal egy korábbi szerződéssel indokolta a Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége.

A Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége, a Nemzeti Szakszervezet és szakmai tagozatai, a Közlekedési Dolgozók Tagozata és a Taxis Tagozat közösen további egyeztetéseket kezdeményeznek – derül ki a FESZSZ szövetség közleményéből.

Mint korábban írtuk, a mostani piaci benzinár 40 százalékkal magasabb, mint amely ár mellett a fix díjakban májusban megállapodtak, ezért a taxisszervezetek egyeztetést kezdeményeznek a kormánnyal és az önkormányzatokkal a benzinárstop kivezetése miatt.

A FESZSZ közleményében azt írta: a tárgyalás szükségességét indokolja a 2022. március 24-én Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes által is ellenjegyzett szerződés egy szakasza: „További egyeztetések szükségesek annak kapcsán, hogy a piaci folyamatok kiszámíthatatlanságát kezelendő, valamilyen automatikus tarifakorrekció kerüljön kialakításra, amely évente figyelembe veszi a fogyasztói árak, üzemanyagár és a nemzetgazdasági helyzet változását, különös tekintettel az üzemanyag árának tartós, húsz százalékos növekedése esetére.”

A Nemzeti Szakszervezet ezért a Főpolgármesteri Hivataltól azt kérte, hogy az alábbi javaslatokat figyelembe véve kezdjenek tárgyalásokat az érintett vállalatokkal:

  • további sürgős, legalább nettó kétszázezer forint összegű rezsi támogatás a fővárosi közmű dolgozóknál,
  • legalább az infláció mértékével egyenértékű béremelés a fővárosi közművek dolgozóinál,
  • emberibb munkakörülmények, biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása a fővárosi közművek dolgozói számára,
  • gépjárművel való munkába járás költségtérítésének megemelése legalább 30 Ft/Km összegre,
  • további sürgős, kisebb mértékű taxis tarifaemelés,
  • a taxis kisvállalkozók további más adókedvezmény lehetőségeinek kérése,
  • taxiengedélyek kiadásának maximalizálása, taxis vállalkozások létszámának korlátozása,
  • a taxisok adózási lehetőségeinek pontosítása,
  • automatikus taxis tarifakorrekció kialakítása,
  • taxiként a forgalomba helyezéstől számított tizenötödik év végéig lehessen használni egy személygépjárművet.

Az üzemanyag piac jövőjéről szóló Aréna-beszélgetést megnézheti itt:

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×