INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

javaslat

2023.03.22. 16:00

Javítani, nem kidobni - Európa berántja a fogyasztói féket

Az Európai Bizottság javaslatot dolgozott ki annak ösztönzésére, hogy a gyártók és szolgáltatók inkább javítsák, mint cseréljék a meghibásodott termékeket, ami anyagi megtakarítást és a képződő hulladék csökkentését is szolgálja - tájékoztatott a brüsszeli testület szerdán.
2022.11.22. 13:30

Javaslat érkezett a bezáró posták ügyében

Azért kellett bezárni 366 postahivatalt, mert a Magyar Posta Zrt. energiaköltsége húszmilliárd forinttal ugrott meg a válság miatt – derült ki napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén. A kormány most abban bízik, hogy az önkormányzatok átvállalják az államtól az üzemeltetés árának felét.
2022.06.23. 17:49

Módosítókkal megy neki a költségvetésnek az ellenzék

Módosító indítványok tucatjait nyújtja be az ellenzék a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslathoz, mert úgy vélik, hogy a 2023-as büdzsé javarészt brutális megszorításokat tartalmaz. Ez utóbbit a kormányoldal visszautasította.
2022.05.27. 08:07

A szövegírás nehézségei – gyakori problémák, amikbe te is belefuthatsz (x)

A szövegírás egy külön szakma, aminek megvannak a maga szépségei, ugyanakkor olykor a nehézségei is. Mindannyian találkoztunk már olyan kihívással, ami igencsak feladta a leckét. Előfordulhat, hogy elfogy az ihlet, vagy épp elég absztrakt témákat kell feldolgozni – egyszóval akadnak húzós szituációk minden szövegíró életében. Nézzük meg tehát, mik a leggyakoribb problémák, amikkel találkozhatunk, és hogyan kereshetünk megoldást ezekre!
2022.03.23. 16:08

Több uniós pénzt kaphatnának a menekülteket befogadó tagállamok

Az ukrajnai háború elől menekülteket befogadó tagállamok támogatására az Európai Bizottság azt javasolta, hogy 3,4 milliárd euróval (mintegy 1300 milliárd forint) növeljék az uniós régiókat segítő alapból (REACT-EU) származó teljes előfinanszírozást - közölte a brüsszeli testület szerdán.
2021.09.27. 10:09

Budai fejlesztésekről írt Fürjes Balázs

Fürjes Balázs több olyan változtatást is szükségesnek lát, amely a választókerületét (a teljes XII. kerületen kívül a II. kerület egy része) érinti.
2021.03.16. 18:02

Előállt a gazdaság újraindítását célzó javaslataival az iparkamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2021. február 4-i gazdasági évnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felkérte a kamarát, hogy gyűjtse össze a gazdaság szereplőinek javaslatait a koronavírus-járvány okozta gazdasági problémák megoldására, és a gazdaság újraindításához rendelkezésre álló források leghatékonyabb felhasználására. Az MKIK elnöksége 15 szakterületért felelős munkacsoportot hívott életre az adott területen működő vállalkozások széles körének bevonásával. A munkacsoportok három hét alatt elkészítették javaslataikat, amelyeket az elmúlt héten eljuttatták a kormány részére.
2020.06.30. 21:32

Megemelték a 2021-es gazdaságvédelmi keretet a költségvetési törvénytervezetben

Elfogadta az Országgyűlés a 2021-es költségvetéshez benyújtott kormánypárti módosításokat, az ellenzék több mint 800 indítványát azonban leszavazták a Fidesz-KDNP képviselői. A parlament pénteken dönt a jövő évi büdzséről, amely 4,8 százalékos GDP-bővüléssel számol, 3 százalékos infláció és 2,9 százalékos, GDP-arányos államháztartási hiány mellett. 2021-ben az adósságráta újra 70 százalék alá kerülhet.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018