eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új budapesti székházának avatóünnepsége után, a hatóság fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett konferencián 2022. november 7-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Terheléses teszt volt a koronavírus-járvány a belügyi államtitkár szerint

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) példaértékű, hatalmas munkát végzett a koronavírus-járvány idején - mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára az intézmény új székházának avatása után tartott konferencián.

Sok millió honfitársunk életét sikerült megmenteni a járványban az oltások beadásával - mondta Latorcai Csaba értékelve az elmúlt két és fél évet.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntőjében arról beszélt, hogy az intézet életében a koronavírus-járvány egyfajta "terheléses tesztet" jelentett, és a hatóság jól vizsgázott.

Magyarország volt elmondása szerint az egyetlen ország, ahol ötféle vakcina állt rendelkezésre, ezzel négyezer életet mentettek meg, és az oltásoknak volt köszönhető, hogy Magyarország érte el először a 25 és 50 százalékos átoltottságot.

Budapest, 2022. november 7.
Gyógyszerlabor az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új budapesti székházában az avatóünnepség napján, 2022. november 7-én.
MTI/Máthé Zoltán
Gyógyszerlabor az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új budapesti székházában az avatóünnepség napján, 2022. november 7-én. MTI/Máthé Zoltán

Azt is mondta, hogy az elmúlt évek egészségügyi fejlesztéseinek és a járványra adott intézkedéseknek köszönhetően a többlethalálozási adatokat nézve összességében

Magyarország a jobban védekező országok közé tartozik.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, a koronavírus-járvány új helyzetet teremtett, de bízik abban, hogy az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) és az OGYÉI kölcsönösen tanultak egymástól. Mindig hiteles és szakmailag alátámasztott információt kell nyújtani, mert ezek is hozzájárulnak a lakosság egészségi állapotának javulásához és az egészségben eltöltött életévek számának növeléséhez - hangoztatta Müller Cecília.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára a konferenciát megelőző székházavatáson azt mondta: az OGYÉI nemcsak egy fontos hivatal, hanem a szakma és az egész társadalom fontos, szemléletformáló eleme is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×