eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, a Tanítanék mozgalom képviselője beszél, mögötte középen Hiller István, az MSZP választmányi elnöke, az Országgyűlés alelnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő (b-j) a Tanítanék Mozgalom Békét és szabadságot az iskolákban! címmel meghirdetett demonstrációján a Kossuth téren 2018. január 28-án.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Együtt maradtak a kirúgott kölcseys tanárok

Pertársaságot alakítottak az elbocsátott kölcseys tanárok, akik úgy tudják, helyüket nem töltötték be a gimnáziumban.

Egyelőre senki sem vettek fel a kirúgott öt tanár helyett a budapesti Kölcsey gimnáziumba. Erről az egyik érintett, Törley Katalin beszélt a Népszavának. Ő úgy tudja: csoport-összevonásokkal, többletórák vállalásával oldják meg helyettesítésüket.

Az öt tanár pertársaságot alakított és így indítanak munkaügyi pert. A beadványuk hamarosan elkészül, a további részletekről október 23-a után tájékoztatják a nyilvánosságot.

Mint azt az Infostart is megírta a XIV. kerületi gimnáziumból öt tanárt bocsájtottak el szeptemberben, miután többször is polgári engedetlenség keretében tagadták meg a munkavégzést, így tiltakozva a közoktatás állapota és a sztrájkjog korlátozása ellen.

Az ellenzéki lap emlékeztet még arra is, hogy Márki-Zay Péter volt ellenzéki kormányfő-jelölt vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom fejenként egymillió forintot ajánlott fel a kirúgott kölcseys tanároknak, akik megköszönték a felajánlást, de személyesen nem fogadták el: azt kérték, a felkínált összeget megosztva juttassák el a Kölcsey Gimnázium alapítványának és a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának, amelyből a sztrájkoló pedagógusok kieső bérét kompenzálják.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×