eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kokárda a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda egyik 10. évfolyamos diákja kezében a március 15-i ünnepi műsor kezdete előtt a gimnázium kápolnájában 2020. március 13-án. A műsorról videofelvétel készül, amelyet március 16-án levetítenek az iskolában, ahol minden osztály a saját termében kivetítőkön fogja megnézni.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Két nagyobb politikai rendezvény lesz március 15-én

Orbán Viktor a Kossuth téren mond beszédet, Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás megemlékezésén beszél Donald Tusk után.

Az idén "Éljen a magyar szabadság!" mottóval meghirdetett központi rendezvények reggel 9 órakor kezdődnek a Parlament előtti Kossuth téren a hagyományos zászlófelvonással. Ezt követően ingyenesen lehet megtekinteni a Szent Koronát az Országházban.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) március 15-ére ismét megszervezte a Békemenetet. A gyülekező 12 órakor lesz a Komjádi uszoda előtt, az Elvis Presley térről a Margit híd felé indulnak, ahonnan a Szent István körúton a Nyugati pályaudvar érintésével a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd az Alkotmány utcán keresztül érkeznek meg a Kossuth térre.

Az ott felállított színpadon mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök 15 órakor.

Három éve voltak lengyel vendégek, idén lemondták a különvonatot az ukrajnai háború kapcsán kialakult menekülthelyzet miatt, de lesznek lengyel résztvevők. A korábbi hírek szerint ott lesz viszont az olasz nemzeti-konzervatív szakszervezet, az UGL népes küldöttsége, illetve a spanyol Solidaridad szakszervezet és a Roma Szeretetszolgálat is.

Az Egységben Magyarországért kormányváltó nagygyűlést hirdetett március 15-én 15 órára a Műegyetem rakpartra, "Hatalom a népé" címmel.

A rendezvényen beszédet mond (sorrendben):

Iványi Gábor, lelkész és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója
Donáth Anna (Momentum)
Karácsony Gergely (Párbeszéd)
Jakab Péter (Jobbik)
Tóth Bertalan (MSZP)
Schmuck Erzsébet (LMP)
Dobrev Klára (DK)
Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke
Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje (várhatóan 15.50 körül kezd)

A nagygyűlés várhatóan 16.20-ig tart.

Családi programok

A Várkert Bazár és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum is egész napos programokkal várja a családokat. Továbbá a nap folyamán ingyenesen lehet megnézni a Szent István-termet és a Hauszmann-sztori kiállítást, továbbá az Új világ született kiállítást is a Déli Palotákban, valamint a pénteken megnyílt Gábor Áron rézágyúját a középpontba állító Lészen ágyú című tárlatot.

A központi programok mellett országszerte tartanak különböző ünnepi rendezvényeket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×