eur:
392.99
usd:
367.59
bux:
65949.25
2024. április 24. szerda György
Darkweb, darknet and hacking concept. Hacker with cellphone. Man using dark web with smartphone. Mobile phone fraud, online scam and cyber security threat. Scammer using stolen cell. AR data code.
Nyitókép: Tero Vesalainen/Getty Images

Pegasus-ügy: Péterfalvi Attila szerint néhány hét múlva a vizsgálata végére ér

Az izraeli kémszoftverrel végzett állami adatszerzéssel összefüggő vizsgálatot végez az adatvédelmi hatóság elnöke.

A vizsgálat folyamatban van – ennyi árult el a hvg.hu kérdésére Péterfalvi Attila arról, mire jutott az elmúlt másfél hónapban, mióta bejelentette, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálatot indított “a sajtóban megjelent hírekkel összefüggésben, amelyek szerint egy nemzetközi oknyomozás révén kiderült, hogy számos országban telepítették meghatározott célszemélyek telefonjára az izraeli NSO által kifejlesztett kémprogramot, a Pegasust”.

A Pegasus-ügy júliusban robbant ki, miután megjelent a Direkt36 cikke, amely szerint évekkel ezelőtt elkezdték használni az izraeli kémprogramot Magyarországon is. (Korábbi beszámolóinkat lásd az cikk elején az előzményekben.)

Most Péterfalvi Attila azt még elárulta az ő vizsgálatáról, hogy az üggyel kapcsolatban a vizsgálati eljárás végéig információt nem közölnek, a folyamat végéig pedig legalább másfél hónap kell még. Sok nyilvános hírre nem lehet számítani, ugyanis az ügy részleteinek jelentős része titkos, vagyis minősített adat, ezek pedig nem hozhatók nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×