eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin
Mesterházy Attila sajtótájékoztatót tart a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Jókai utcai székházában 2014. május 29-én. A politikus lemondott MSZP-elnöki és parlamenti frakcióvezetői posztjáról.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

A Pegasus-ügyről tájékozódott Mesterházy Attila az Alkotmányvédelmi Hivatalnál

A Pegasus kémszoftverrel kapcsolatban kért információkat az Országgyűlés külügyi bizottságának szocialista alelnöke.

Mesterházy Attila az MSZP Facebook-oldalán, az AH fővárosi székháza elől közvetített online sajtótájékoztatón a megbeszélés után azt mondta, kevés konkrét eredménnyel zárult a találkozó, így továbbra sem lehet tudni, hogy a magyar kormány rendelkezik-e ilyen kémszoftverrel.

A főigazgató arról sem beszélhetett, hogy a sajtóban megjelent neveket valóban megfigyelték-e – közölte.

Hozzátette: ezeket a megfigyelési eszközöket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat használja, ezért jövő hétre időpontot kért Pintér Hedvig főigazgatóhoz.

A Bárdos Szabolcs AH-főigazgatóval történt megbeszéléséről az ellenzéki képviselő elmondta,

parlamenti képviselőt a főigazgató tájékoztatása szerint nem figyeltek meg az elmúlt időszakban.

Az AH vezetője indifferensnek nevezte a megfigyeltek munkakörét, vagyis hogy újságírót, ügyvédet, politikust hallgatnak-e le, mert a célhoz kötöttség határozza meg a munkájukat. Az AH megrendelő, ha bárkit meg akar figyeltetni, akkor a Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz kell fordulnia és minden esetben vagy a bíróság, vagy a miniszter engedélye alapján járhat el.

Mesterházy Attila szóvá tette, hogy

másfél hónapja kért időpontot az ügyben Varga Judit igazságügyi minisztertől, de nem kapott választ.

Az MSZP-s politikus kitért arra is, hogy az ügyet az AH is vizsgálja, ahogy bejelentések alapján a Legfőbb Ügyészség, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is vizsgálódik.

A politikus javasolta, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hozzon létre egy tényfeltáró bizottságot, mert konkrét ügyekben csak az járhat el, annak tagjai – titoktartás mellett – jogosultak például betekinteni az aktákba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×