INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

pegasus

2021.09.20. 14:08

Pegasus-ügy: 2050-ig titkosították a bizottsági ülésen elhangzottakat

A belügyminiszter és az Igazságügyi Minisztérium illetékes államtitkára is elment az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésére, ahol a lehallgatási ügy volt napirenden. A tanácskozáson elhangzottakat a kormány kérésére 2050 végéig titkosították.
2021.08.12. 13:36

Megszólalt az ENSZ a Pegasus-ügy kapcsán

A közelmúltban 17 médiaszervezet nyilvánosságra hozta a Forbidden Stories által vezetett nyomozás eredményeit, amelyek szerint különböző országok kormányai az NSO Group nevű izraeli kibercég Pegasus nevű programjával újságírók, aktivisták és kormánytisztviselők telefonjait próbálták meg feltörni, vagy törték is fel sikeresen megfigyelés céljából.
2021.07.27. 08:34

Egyre több EU-országgal akasztja össze a bajszát Marokkó

Megromlott a hagyományosan jó viszony Párizs és Marokkó között, mivel Emmanuel Macron elnök azzal vádolta meg a volt gyarmati országot, hogy kémkedett utána. A francia elnök a Pegasus-ügy miatt már így is kénytelen volt lecserélni a telefonját, és panaszt emelt az izraelieknél.
2021.07.20. 12:49

Kémszoftverügy: így működik a Pegasus

Az izraeli NSO kémszoftveréről egyre több minden derül ki, ugyanakkor a titkosszolgáéati szakértő szerint egy csúcstechnológiát képviselő kémprogram nem hagyhatna nyomot a telefonokon.
2021.07.19. 15:02

Több mint 300 hazai célpont is szerepel egy izraeli kémszoftverrel kapcsolatos listán

Állítólag Magyarországon is használták azt az izraeli kémszoftvert, amely többek között politikusok, civil aktivisták és újságírók megfigyelésére is szolgálhatott – állítja 17 szerkesztőség közös oknyomozó munkája nyomán. A kormány közölte: az Információs Hivatal nem vásárolt a kérdésés szoftverból, de vizsgálatot indított az esetleges használat megállapítására. Hozzátette: Magyarország mindig a hatályos törvényeknek megfelelően járt és jár el.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018