INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

pegasus

2022.07.10. 07:38

Komoly kémkedés elleni védelmet kapnak az Apple-eszközök

A tavalyi Pegasus-botrány kirobbanása után a cupertinóiak speciális módot készítettek a fejlett kémprogramok tevékenységének megnehezítésére, az újítás iPhone-ok mellett iPad és Mac eszközökre is érkezik az ősszel megjelenő operációs rendszerekkel.
2022.06.15. 11:04

Pegasus-ügy: az ügyészség szerint nem történt jogosulatlan megfigyelés

Bűncselekmény hiányában megszüntette a jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy leplezett eszköz jogosulatlan alkalmazása miatt a Pegasus-ügyben elrendelt nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleményben szerdán.
2022.05.10. 17:25

Belebukott a Pegasus-botrányba a spanyol kémfőnök

A kisebbségi kormánnyal szövetséges katalán, baloldali, függetlenségpárti ERC korábban kijelentette, hogy nem támogatja a kabinetet a Pegasus-ügy korábbi botrányai miatt, amíg Madrid nem tesz lépéseket a bizalom helyreállítására.
2022.05.04. 21:21

A Pegasus kémszoftver ügyében a tagállamoktól vár lépéseket az EB

A Pegasus nevű kémprogram Európai Unión belüli illegális alkalmazásának kivizsgálása nem tartozik az Európai Bizottság hatáskörébe, "a tagállami hatóságoktól várjuk el az ügy felderítését és ezáltal a polgárok bizalmának helyreállítását" - jelentette ki Johannes Hahn költségvetésért felelős uniós biztos az Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülésén.
2022.03.24. 18:09

A Fidesz, a DK és a Momentum képviselője is helyet kapott az EP új bizottságaiban

Az Európai Parlament bejelentette azoknak a képviselőknek a névsorát, akik a március 10-én létrehozott három új szakbizottságban dolgoznak majd; az ártó szándékú külföldi beavatkozással, valamint a Pegasus kémszoftver használatát vizsgáló bizottságnak magyar tagjai is lesznek – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.
2022.03.10. 15:01

Új bizottságokat állított fel az EP, az egyik a Pegasus-ügyet vizsgálja

Az Európai Parlament három új bizottságot hozott létre, amely az ártó szándékú külföldi beavatkozással, többek között a dezinformációval, a koronavírus-járvány tanulságaival foglalkozik, illetve a Pegasus nevű kémszoftver használatát vizsgálja majd - közölte az uniós parlament.
2021.11.15. 14:51

Gulyás Gergely a Kuriernak: mindenkit támogatunk, aki dolgozik

"Akinek családja van, még inkább" - fogalmazott az osztrák napilapnak adott hétfői interjújában a kancelláriaminiszter. A lengyel-fehérorosz migránshelyzettel kapcsolatban közölte: virágokkal keveset ér el az ember, erőre van szükség.
2021.11.04. 14:56

A Pegasus-ügy volt a téma az Országgyűlés honvédelmi és rendvédelmi bizottságában

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elfogadta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját a Pegasus-ügyben, az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat - mondta Kósa Lajos (Fidesz), a bizottság csütörtöki, zárt ülése után újságíróknak.
2021.09.20. 14:08

Pegasus-ügy: 2050-ig titkosították a bizottsági ülésen elhangzottakat

A belügyminiszter és az Igazságügyi Minisztérium illetékes államtitkára is elment az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésére, ahol a lehallgatási ügy volt napirenden. A tanácskozáson elhangzottakat a kormány kérésére 2050 végéig titkosították.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018