eur:
388.67
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a frakciószövetség kihelyezett üléséről tartott sajtótájékoztatón Debrecenben 2021. június 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A hitelmoratórium fenntartását kéri a Fidesz-frakció a kormánytól

Erről Kocsis Máté frakcióvezető beszélt Debrecenben.

A hitelmoratórium fenntartását kérte a kormánytól debreceni kihelyezett ülésén a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja – közölte Kocsis Máté frakcióvezető.

A politikus azt mondta, a rászorulók esetében semmiképpen nem kellene feloldani a moratóriumot, de ez olyan fontos kérdés, amelyet szerepeltetni kell a nemzeti konzultációs kérdőíven is.

Kocsis Máté jelezte: szerda este meghallgatták Orbán Viktor miniszterelnök politikai tájékoztatóját, illetve Kásler Miklós és Pintér Sándor miniszterek beszámolóját a sikeres koronavírus-járvány elleni védekezésről.

A frakcióvezető azt mondta, "Gyurcsány Ferenc potenciális veszélyt jelent, ha visszatér a hatalomba".

Hozzátette: a politikai ellenfeleiket tömörítő csapatot Gyurcsány vezeti, a többiek, köztük "a főpolgármester, aki minden küszöbben orra bukik", csak epizódszereplők. Gyurcsány osztja a lapokat, a választás pedig arról fog szólni, hogy "(...) a véres, erőszakos, megszorító politika visszatér-e" – fogamazott Kocsis Máté.

Az mno.hu azt írja, a frakcióvezető szerint reális lehetőség van az öt és fél százalékos növekedésre, de keményen meg kell dolgozni érte. „Azzal, hogy az oltásoknak köszönhetően mintegy másfél hónappal korábban indítottuk újra a magyar gazdaságot, mint más uniós országok az övékét – idézi a lap Kocsis Mátét –, nagyjából egy százalék többletnövekedésben reménykedhetünk, aminek óriási jelentősége lesz abban, hogy a válság előtti szintre térhessen vissza a gazdaság az év végére.”

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán reagált:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 0-0

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A Real Madrid és a Bayern München csatája nyolc napja Németországban 2-2-re végződött, aki most nyer a Bernabéuban, továbbjut. Döntetlennél hosszabbítás (esetleg tizenegyespárbaj) következik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×