eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

Bejelentést tett parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor

A közlés érintette a "papíron" 5,2 százalékos növekedéssel tervezett jövő évi költségvetést és a 200 ezer forintos minimálbér tervét is.

A 2022-es, "újraindítási" költségvetés parlamenti elfogadása után videót tett közzé Orbán Viktor a Facebookon, a felvételt a kormányfő parlamenti dolgozószobájában rögzítették.

Ebben a miniszterelnök rögtön bejelenti, hogy bár 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel tervezték a büdzsét, a valódi cél 5,5.

"A költségvetés jó alap, de önmagában nem elegendő. Bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk,

de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt a jövedelemadót, amelyet 2021-ben befizettek" - utalt a miniszterelnök múlt heti közléseire, amelyek alapján az átlagjövedelem mértékéig szja-visszatérítés illethet minden adófizetőt, aki gyermeket nevel.

Megerősítette, folytatja a kormány a 13. havi nyugdíj visszaadását, visszaépítését, a 25 év alattiak pedig szja-mentesen dolgozhatnak.

Továbbá:

"Megegyezhetünk a vállalkozókkal, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér, és ismét csökkenthetjük a munkát terhelő adókat" - erről bővebben itt írtunk korábban.

Mindez szerinte "nagy feladat, de nem lehetetlen".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×