eur:
395.02
usd:
370.98
bux:
65376.72
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Mától újra nyitva az iskolák

Az alsó tagozatosok digitális otthoni munkarendjét és a hosszú óvodazárat követően hétfőn felváltja a majdnem rendes menet.

Hétfőtől az óvodások és az alsó tagozatos iskolások újra a "rendes" kerékvágásban élhetik hétköznapjaikat.

Ismert, a kormány oltásszámhoz kötött első enyhítési intézkedései között döntött az óvodák és és az általános iskolák újranyitásáról az április 19-ei nappal, ám a felső tagozatosokkal kapcsolatban később megmásította az elhatározást, két okból:

  • a felső tagozatosokat a munkába járó szülők már otthon merhetik hagyni
  • csak a legkisebb gyermekek esetében enyhe a koronavírus-járvány terjedése, a nagyobbaknál és a gimnazistáknál már akár háromszoros is lehet.

Az oktatásirányítás azonban engedményeket is adott: azok a szülők, akik féltik iskolába engedni gyermeküket a fertőzésveszély miatt, most maguk igazolhatják a gyermek hiányzását, ezt pedig az igazgató saját hatáskörben engedélyezheti. Az idei tanévben 250 óránál többet hiányzókra viszont osztályozóvizsga vár - tantestületi döntés alapján.

Az Infostart korábban beszámolt róla, sok család őrlődik ezekben a napokban a munka, az iskolanyitás és az oltás ügyében.

A részleges iskolanyitást az tette lehetővé, hogy három hétvégén át mintegy 200 ezer pedagógus, iskolai és bölcsődei dolgozó oltását sikerült megoldani legalább egyszer, ezt a programot a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is támogatta.

Az ellenzék ugyanakkor az iskolanyitás elhalasztását kérte.

A felső tagozatosok és a gimnazisták május 10-én láthatják újra osztálytársaikat.

Az iskolanyitás minden részletéről korábban Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár árult el mindent.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×