INFORÁDIÓ
2022. május 21. szombat
Konstantin

kardosné gyurkó katalin

noe

koronavírus

család

karantén

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke a NOE és a Kopp Mária intézet családbarát önkormányzatokról szóló közös konferenciáján az Országház Vadásztermében 2019. szeptember 4-én.

A munka, az oltások és az iskolanyitás között őrlődik sok család

Infostart

A családszervezetek azt javasolták Orbán Viktornak, hogy nyáron már lehessen táboroztatni, nagyon sok család ugyanis kimerült az otthoni online oktatás miatt. Az oltástól látótávolságban lévők most már nem akarnak megfertőződni a védetté válásig - figyelmeztet a NOE elnöke.

A lényeg, hogy nyárra jöjjünk rendbe, fontos, hogy legyen lehetőség a táborok megszervezésére, és a diákok is szeretnék még az osztálykirándulásokat megtartani – mondta a Magyar Nemzetnek a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. Kardosné Gyurkó Katalin egyike volt azon családszervezeti vezetőknek, akiktől a miniszterelnök márciusban tanácsot kért az újraindítással kapcsolatban.

Nincs vita abban a családosok között, hogy a lényeg az, hogy mindenki meggyógyuljon, és nyáron lehessen már "menni" - így foglalható össze Kardosné Gyurkó Katalin véleménye. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke úgy fogalmazott, nagyon hiányoznak már az osztálytársak a gyerekeknek, "a közösségi élményeket fontos lesz pótolni".

A családok egy része kényszerhelyzetben van, vagy mert egy szülő van, vagy mert a szülő(k) munkája nem végezhető otthonról, nem tudnak a gyerekekkel lenni, vagy egyszerűen elfogytak a lehetőségeik az otthoni gyerekfelügyeletre. Mások viszont aggódnak, most sokkal jobban, mint tavaly.

"Sok család visszajelezte, hogy várja a vakcinát, és nem akar megfertőződni, amíg sorra kerül" - fogalmazott, de

húszezer fős közösségi csoportukban szinte egymásnak estek a családosok a nyitás kérdésével kapcsolatban,

ez is jelzi, hogy nő a nyomás is az emberekben a helyzet miatt.

"A kisgyerekes anyukák, a várandósok most inkább félnek, és nem szeretnék engedni a gyerekeket. Van, ahol a pedagógusok nem adnak információt azzal kapcsolatban, hogy beadatták-e maguknak az oltást vagy sem" - sorolta az elnök.

Szerinte most már annyi a feladat és annyi a munka, hogy nem fogják tudni online megoldani.

Ismert, jövő hétőn nyitnak az óvodák és a kisiskolásoknak is jelenléti formában folytatódik az oktatás, a felsősök és a gimnazisták május 10-én láthatják egymást újra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018