eur:
395.77
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A gyalogos forgalom elől lezárt, felújítás előtt álló Lánchíd 2021. március 17-én. Megkezdődik a Lánchíd korszerűsítése, a március 17-i részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is, gyalogosok a felújítás 2023-ra tervezett befejezéséig nem mehetnek át a hídon. Az autós forgalom elől várhatóan június közepén zárják le a hidat, addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai buszjáratok zavartalanul közlekedhetnek rajta.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lánchíd-lezárás - újabb rossz hír a gyalogosoknak

Eddig csak a hídon nem lehetett átmenni, mostantól az egyik hídfőnél alatta sem.

Újabb szakaszához érkezett a Lánchíd felújításának folyamata: pénteken lezárják az átkelő pesti gyalogos-aluljáróját; a budai aluljárót június közepéig még használni lehet, akkor zárják le a hidat az autós forgalom elől - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

A közlemény szerint április 16-án, pénteken a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. átveszi a teljes munkaterületet.

Emlékeztettek, a munkaterület-átadás március 17-én a hídfők környezetével, valamint a gyalogosjárdákkal kezdődött.

Azóta gyalog - egészen a felújítás 2023-as tervezett befejezéséig - nem lehet átkelni a Lánchídon; a közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát.

Mint jelezték, a napokban megkezdődik a függesztett állványzat építése, a felvonulási terület biztosítására pedig - a következő hetekben - fokozatosan lezárják a pesti buszparkoló területét.

Az autós forgalom elől június közepén zárják le a Lánchidat.

Addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjárat zavartalanul közlekedhet rajta.

A gyalogosjárdák lezárása miatt nem lehet átsétálni a hídon, így a BKK nappali és éjszakai autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között - mindkét irányba - ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig - fűzték hozzá.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×