INFORÁDIÓ
2022. október 7. péntek
Amália

diákváros

fudan egyetem

miniszterelnökség

karácsony gergely

Az ezen a napon, 2018. december 19-én elérhetővé vált látványterven a Budapest Déli Városkapu meghívásos nemzetközi tervpályázat győztesének pályaműve látható. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.

Diákváros kontra Fudan Egyetem: válaszolt a Miniszterelnökség Karácsony Gergelynek

Infostart

Az a kormány terve, hogy a Diákváros a kínai Fudan Egyetem mellett épül meg. A főpolgármester korábban azt mondta, a kettő nem fér el, és Budapest keresztbe feküdhet az atlétikai vb-nek.

Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával. A Diákváros fontos kormányzati terv, fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett – reagált az atv.hu-nak a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség, miután a főpolgármester kilátásba helyezte: lemondja az atlétikai vb-t, ha nem lesz Diákváros.

„Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük.

A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal”

– ezt válaszolta a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség a csatorna kérdéseire.

A tárcát azt követően kereste meg az ATV, hogy az RTL Híradónak Karácsony Gergely azt nyilatkozta: ha nincs Diákváros, akkor élesen felvetődik a kérdés, van-e atlétikai világbajnokság. Mint mondta, a főváros egyszerűen meg tudja akadályozni, hogy Budapesten rendezzék meg a 2023-ban tervezett versenyt: „ír egy e-mailt az atlétikai világszövetségnek, hogy nem kíván Budapest atlétikai világbajnokságot rendezni”.

Karácsony a múlt héten levelet is írt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a leveléből kiderül, megdöbbenve értesült arról, hogy a kínai Fudan Hungary Egyetem kampuszának építésével kapcsolatban február 24-én a kormány arról döntött, hogy a beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg.

A miniszter múlt csütörtökön a Kormányinfón újságírói kérdésre azt mondta: kötöttek egy megállapodást Karácsony Gergely főpolgármesterrel a megválasztását követően. Ennek része a Diákváros is. „Látom azt a főváros kommunikációjában, hogy egy egyetem, a világ élvonalába tartozó Fudan Egyetem budapesti kampuszának a megnyitását a Diákvárossal szemben próbálják meg értelmezni.”

Mint a kancelláriaminiszter mondta, ő úgy gondolja, hogy ezt nem lehet egymással szemben értelmezni, mert az egyetem éppenhogy értelmet ad a Diákvárosnak is.

Alább meghallgathatja az InfoRádió összefoglalóját az ügy korábbi fejleményeiről.

Nyitókép: MTI

Kapcsolódó hang

Diákváros – Fudan Egyetem
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018