INFORÁDIÓ
2021. március 8. hétfő
Zoltán

fudan egyetem

kvassay híd

budapest

ingatlan

Az új budapesti diákvárosba költözhet be a kínai egyetem

Az új budapesti diákvárosba költözhet be a kínai egyetem

Infostart

A tervek szerint 2024-ben indulhat meg az oktatás a campuson.

Az új Atlétikai Centrummal átellenben, a Kvassay híd másik oldalán épülhet fel a kínai Fudan Egyetem első európai campusa – írta a Népszava. A budapesti olimpiai pályázatban ide tervezték az olimpiai falut, majd Budapest Diákváros – Déli Városkapu néven indult fejlesztés.

Az még nem világos, hogy az egykori Nagyvásártelep, a Kvassay Jenő út, illetve a Ráckevei Duna-ág határolta telekegyüttesből mely ingatlanra költözhet be a sanghaji egyetem. Egy december végi kormányrendelet szerint 821 millió forintot biztosítanak a kiszemelt ingatlanok megvásárlására a költségvetésből.

A 130 hektáros területen a tervek szerint több ütemben mintegy 8500 férőhelyes kollégiumi, sport, rekreációs, egyéb kapcsolódó infrastrukturális, valamint kiegészítő funkciókat magába foglaló új városnegyed épül. A tervpályázaton az oslói székhelyű Snohetta építésziroda nyert, terveiben a kollégium és sportcélú épületek mellett kereskedelmi, lakó- és irodafejlesztés is szerepelt.

Az első ütemben a Nagyvásártelep épületegyüttese újulhat meg. A nemzetközi építészpályázatot decemberben hirdette meg a fejlesztést előkészítő Budapest Fejlesztési Központ (BFK).

Horváth Levente, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója szeptemberben azt mondta, 2024-re készülhet el a Fudan Egyetem campusa, és négy-öt karon (gazdasági, nemzetközi kapcsolatok, orvosi, műszaki tudományok) kezdődhetne meg az oktatás.

Nyitókép: Napur Architect Építészeti Iroda Kft.
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018