eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

Visszalép a Freeszfe, rendeződhet az erzsébetvárosi zeneiskola helyzete

Lemond a Damjanich utcai épület nyílt pályázat útján nyert bérleti jogáról a Freeszfe Egyesület, csak a szemeszter végéig marad az ingatlanban, amelyet az előző kerületi vezetés még a Molnár Antal Zeneiskolának szánt.

Közösségi és oktatási tér kialakítására keres helyszínt a Freeszfe Egyesület, miután a politikai fronttá vált hetedik kerületi épület bérleti jogáról a szemeszter végével lemond – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt és jelenlegi oktatóit és diákjait tömörítő egyesület.

Mint az Infostart is megírta, a politikai vita az után pattant ki, hogy az erzsébetvárosi Damjanich utca 4. szám alatti épületre nyilvános pályázatot írtak ki kulturális és oktatási célokra, az épület bérleti jogát pedig a Várkonyi Zoltán Alapítvány nyerte el nyílt pályázaton havi kétmillió forintos bérleti díjért. Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő viszont azt mondta, kifejezetten egy zeneiskola elhelyezésére újította fel az erzsébetvárosi önkormányzat korábbi vezetése a Damjanich utcai épületet, amelynek már a tervezésébe is bevonták a Molnár Antal Zeneiskolát.

Most az egyesület közleményében azt is írta, hogy a kiköltözése "a zeneiskola ügyének megoldását ugyan nem biztosíthatja, de közös reményeik szerint a növendékeket és mestereket övező támogatás kitartása eredményre vezet majd”.

A Várkonyi Zoltán Alapítvány a szemeszter végét tűzte ki az eredetileg határozatlan idejű szerződés felbontására. Az egyesület ez idő alatt a nyilvános pályázatában is körvonalazott tervek és víziók megvalósítására alkalmas, új helyszínt keres.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×