eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vincze Enikő Luna nevű kutyáját sétáltatja a kijárási tilalom idején Nyíregyházán 2020. november 25-én. A koronavírus-járvány második hulláma miatt november 11. óta este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalom van érvényben Magyarországon. Kutyát a tilalom ideje alatt is lehet sétáltatni a lakóhely 500 méteres körzetében.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Így fordul rá az este 8-ra a rendőrség - videó

Az alábbiakra koncentrálnak rá az egyenruhások a kijárási tilalom kezdő pillanatától reggel 5 óráig. A bulizásra, úgy tűnik, van kiskapu.

A Metropol meghallgathatta a Közrendvédelmi Főosztály egyik esti eligazítását, és riportot is írt belőle. Ebből kiderül, mire koncentrálnak esténként a kijárási tilalmat betartató rendőrök. A lap munkatársai ezt követően el is kísérték a rendőröket egy darabon.

Az eligazításon egyből kiderült, taxiba bújással sem érdemes trükközni, mert a sárga kocsikat is meg-megállítják a rendőrök, hogy bekukkantsanak.

Legfőképp azonban a munkáltatói igazolásokra koncentrálnak.

Ökrös Imre főtörzsőrmester arra adott utasítást beosztottjainak ezen az estén (is), hogy azokat büntessék csak, akiknél felmerül a bűncselekmény vagy a szabálysértés gyanúja.

A taxisokon kívül más autósokat is megállítanak.

Ellenőrizni kell továbbá az elvileg zárva tartó szórakozóhelyeket is, hogy nincs-e valamilyen összejövetel ott, a kiszűrődő fényre és hangra kell koncentrálni, illetve arra, hogy van-e bent mozgás.

A lap megszólaltatott egy taxist is, aki arról mesélt, hogy szemtanúja volt, amint utasait fejenként 60 ezer forintra büntették - náluk maszk és munkáltatói igazolás sem volt, valamint ittasak is voltak. A taxisoktól tudni, hogy a fiatalok azért megtalálják a módját, hogy péntek-szombat éjszaka bulizzanak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×