eur:
395.07
usd:
371.03
bux:
65076.09
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely: 2021 az újrekezdés, az újratervezés éve lehet

Köszönet illeti a budapestieket - fogalmazott a Facebookra feltöltött újévi köszöntőjében a főpolgármester, később ismét kritizálva a kormány önkormányzatokat sújtó intézkedéseit.

Az elmúlt 12 hónap sokaknak élete legnehezebb éve lehetett - utalt a koronavírus váratlan beköszöntére és az általa okozott károkra, veszteségekre Karácsony Gergely újévi köszöntőjének elején, hozzátéve: nem lehettünk felkészülve arra, hogy a járvány összetöri a hétköznapjaink biztonságát, hogy emberi életek ezreit, egzisztenciák tízezreit sodorja veszélybe a járvány.

"Mintha kezdenénk beletörődni a szomorú statisztikákba, elfelejtve, hogy ezek emberéletekről szólnak.

Anyák és apák, nagymamák és nagypapák, barátok és rokonok, akik éltek, küzdöttek, nevettek és sírtak – mindannyian hiányoznak" – mondta.

Háláját fejezte ki az egészségügyi és a szociális ágazat dolgozóinak, a városi közszolgáltatási cégeknél dolgozóknak, az önkénteseknek, akik akár a szomszédjukat segítették, akár valamely civil szervezettel működtek együtt.

Köszönet illet minden budapestit, akik betartották a szigorú, sokszor kellemetlen szabályokat, és ezzel hozzásegítették a várost, hogy kilábaljon a koronavírus okozta legnagyobb bajból. A magyar kormány csak az egyik kezével küzd a járvány ellen, mert a másik kezével az önkormányzatok, főleg az ellenzékiek ellen küzd

– jelentette ki Karácsony Gergely, aki arról is beszélt, hogy kár, hogy ez a nagy baj sem hozta el a politikai összefogást Magyarországon.

A járvány okozta gazdasági visszaesés mellé 2021-re felsorakoznak a kormányzati megszorítások, ezek mértéke sok tízmilliárdos.

"Az újév legfontosabb kihívása a közszolgáltatások további biztosítása lesz"

– jelentette ki Karácsony Gergely. Minden, ami eddig természetesnek tűnt – a tömegközlekedés, a vízszolgáltatás, a szemétszállítás stb. –, jövőre csak emberfeletti munkával lesz biztosítható" az elvonások miatt – fűzte hozzá.

Budapestet nem lehet legyőzni, mert ereje az öntudatos és szolidáris polgáraiban rejlik, és ezt sem szűklátókörű politikus, sem a járvány nem kerekedhet felül. 2021 az újrakezdés és az újratervezés éve lesz, a vakcina révén Budapesten és az országban is legyőzhető lesz a járvány, a válságot a talpraállás válthatja fel - vélekedett.

Úgy gondolja, lesz, ami jobban fog működni, ha már az élet visszatért a normális kerékvágásba: jobban fogunk vigyázni a bolygónkra, a környezetünkre és egymásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×