eur:
393.88
usd:
368.57
bux:
66444.41
2024. április 25. csütörtök Márk
Autóbusz nyitott ajtókkal a BKK a Keleti pályaudvari megállójában 2020. június 15-én. Reggeltől újra nyitják az első ajtót a fővárosi buszok és trolik, visszaállt az első ajtós felszállási rend, amelyet korábban a koronavírus-járvány miatt szüntettek meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A kormányhivatal újra figyelmeztette a BKK-t

Járatai 91 százalékán még mindig nem sűrített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala

Azt írták, hogy a kormány járatsűrítésről szóló döntése értelmében a tömegközlekedési szolgáltatást végző társaságoknak november 5-éig kellett járatsűrítési tervüket a kormányhivataloknak megküldeni.

A BKK járatsűrítésre vonatkozó beadványával kapcsolatban a fővárosi kormányhivatal már kétszer kért hiánypótlást, de a BKK-nak harmadik alkalommal sem sikerült értékelésre alkalmas szakmai tervet benyújtani.

A BKK harmadik beadványából is az látszik, hogy a főváros nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését

- közölték.

A BKK 300 vonalának mindössze 9 százalékán döntött még szeptemberben - állítása szerint - járatsűrítésről, ráadásul ezeken a vonalakon is csupán 3 százalékkal a reggeli és 2 százalékkal a délutáni csúcs idején. Vonalai 91 százalékáról semmilyen részletes információt nem adott - tették hozzá.

Mindeközben az M3 metró vonalán úgy indítottak el autóbuszos pótlást, hogy a kivitelezővel nem tudnak megegyezni, és egy esetleges új közbeszerzés kiírása esetén több hónapig feleslegesen vonnak el száz buszt a járatsűrítéstől.

A kormányhivatal ezért ismét felszólította a BKK-t, hogy nyújtson be értékelésre alkalmas szakmai tervet - derül ki a közleményből.

A BKK múlt héten azt közölte a kormányhivatal megállapításaira reagálva, hogy két lépcsőben hajtott végre járatsűrítést. Akkor emlékeztettek arra, a kormányhivatal kérése alapján már november közepe óta a létező legnagyobb kapacitással járnak a BKK járatai a reggeli és a délutáni elnyújtott, 15–19 óra közötti csúcsidőben is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Egyre csúnyább, ami a forinttal történik!

Egyre csúnyább, ami a forinttal történik!

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×