eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Rendőrt kellett hívni az egyik szavazókörbe

Áramszünet is megzavarta a borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választást

Időközi országgyűlésiképviselő-választást tartottak vasárnap Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében ma, a tisztségért öten indulnak. A választást azért írták ki a tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott képviselője, Koncz Ferenc (Fidesz).

A szavazást a valasztas.hu beszámolója szerint több rendkívüli esemény zavarta meg.

Tarcalon egy választópolgár délelőtt a szavazatát leadta, a szavazólapját az urnába dobta, majd később visszajött a szavazóhelyiségbe, és kérte vissza a szavazólapját. A bizottság tájékoztatta, hogy erre nincs lehetőség. Ennek ellenére továbbra is követelte ezt, s többszöri felszólításra sem hagyta el a szavazóhelyiséget. A bizottság elnöke tájékoztatta a választópolgárt, hogy rendőri intézkedést kér. A rendőrség kiérkezése előtt a voksoló elhagyta a helyiséget.

Halmajon délután bő egy óráig áramszünet volt. A rendkívüli esemény a szavazás menetét nem befolyásolta - írták.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×