eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bioetanolt előállító üzem Dunaföldváron, ahol ipari baleset történt és többen megsérültek 2020. október 9-én. Az üzem egyik szabadtéri, hétköbméteres hypotartályába utántöltéskor nem megfelelő anyagot, a jelenlegi információk szerint salétromsavat öntöttek, és a két anyag reakciójaként klórgáz keletkezett. Az üzemen belüli, védőzónával kijelölt területen kívül a levegőben veszélyes gázkoncentráció nem mérhető. A keletkező gáz a szomszédos üzemeket és lakott területet nem érint. Huszonnyolc ember szenvedett enyhébb vagy súlyosabb mérgezést. A sérülteket további ellátásra, illetve megfigyelésre dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházakba vitték.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Befejezte a munkát a katasztrófavédelem Dunaföldváron

A Pannonia Bio Zrt. dunaföldvári etanolüzemében dolgoztak, ahol péntek reggel ipari baleset történt és 28-an megsérültek.

A katasztrófavédelem szombat este azt közölte, hogy a délutáni órákban átfejtették a tartályból a veszélyes anyagot. Hozzátették, hogy a klórgáz szivárgását sikerült megszüntetni, a katasztrófavédelmi mobil labor és a tűzoltóegységek befejezték munkájukat a helyszínen.

A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit. A cég korábban azt közölte, hogy egy 6 köbméteres tartályban tárolt 4500 liter hipóhoz eddig tisztázatlan okból 400 liter salétromsav keveredett, aminek következtében jelentős mennyiségű klórgáz szabadult fel, és többen rosszul lettek az üzem területén.

Az esemény az üzem 47 munkatársát érintette, akik közül 28 embert szállítottak kivizsgálásra kórházba, hármat közülük megfigyelésre bent tartanak

- közölte a társaság.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a balesetben tizenhárman súlyos, tizenöten könnyű mérgezést szenvedtek. A gázmérgezés tünetei között volt torokkaparás, könnyezés, köhögés és nehézlégzés. A sérülteket ellátásra, illetve megfigyelésre a dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×