eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
Koronavírus-tesztek az asztalon a Bioscientia Healthcare nevű vállalat laboratóriumában, a németországi Ingelheimban 2020. április 23-án. A laboratóriumban naponta 3500 minta elemzését végzik el.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Kétszáz koronavírus-fertőzött egy üzemépítésen

Eddig mintegy kétszáz munkavállalónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a tiszaújvárosi Poliol projekten dolgozók közül, derült ki a Mol Petrolkémia hivatalos leveléből.

A levelet Fülöp György polgármester osztotta meg a Facebook-oldalán hétfőn.

A Mol német fővállalkozójától, a thyssenkrupptól értesült arról, hogy az országos trendeknek megfelelően az üzem kivitelezésén dolgozók között is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A Mol elvárja, hogy alvállalkozói is teszteljék a dolgozókat, ehhez minden segítséget megad. "A jelenlegi fertőzés továbbterjedésének megelőzésére a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy

a teljes kivitelezői létszámot leteszteli.

Az érintett kivitelező összes munkavállalója a szálláshelyén maradt a mai napon. A jelenleg érintett mintegy 200, pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött" - írta a Mol, hozzátéve, a kialakult helyzetet folyamatosan nyomon követik és a további intézkedéseket ennek megfelelően teszik meg.

A cég kiemelte, hogy a vállalat az őszi hullámban is készen áll a védekezésre, és szigorú óvintézkedéseket hoztak. Az irodaházakban és a telephelyeken kötelező a maszkhasználat, a rendszeres, fertőtlenítő kézmosás és a távolságtartás, valamint fertőtlenítő takarítást végeznek. Emellett folyamatosan tesztelik a fizikai munkavállalók, valamint az irodai és szellemi dolgozókat. Ennek megfelelően 2-3 hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, valamint október végéig a szellemi dolgozók 100 százalékát letesztelik.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×