eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egyre közelebb a teljes rehabilitáció: fontos változások a Normafánál

A Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, a közlekedés szabályozása és a védett besorolású erdők megóvása, a fejlesztés részeként épült meg az új Eötvös út, amely elviszi a gépkocsiforgalmat a gerincről – mondta Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere.

A hegyvidéki polgármester legfontosabbként említette, hogy október 10-től a 21-es busz már nem megy föl egészen a Normafa Síházig, hanem a gyermekvasúttól a csillagvizsgáló, vagyis a KFKI Csillebérci tábor irányába veszi az irányt.

Mint fogalmazott, a BKV a napokban veszi birtokba az új Eötvös utat, de elterelésre kerül idővel a teljes autós forgalom is a természetvédelmi övezetből. A 21-es új útvonalával zsákutcává válik a Konkoly-Thege út fölső része, lehetőséget teremtve arra, hogy tovább építsék az ott található parkolót – tette hozzá Pokorni Zoltán.

Hiszen a cél, hogy a régi sírház melletti parkolót–buszfordulót megszüntessék egy fokozatos áttelepítés során.

Megjegyezte, bár bonyolultnak tűnhet, a térképre pillantva egyáltalán nem az, a 21A és a 212-es busz egyelőre tovább közlekedik a Normafa Síházig, és a 21-es október 10-étől hamarabb lekanyarodik a Csillebérci tábor irányába.

Pokorni Zoltán emlékeztetett: az első ütem részeként elbontásra került a Hotel Olimpia, majd kialakították annak 4 ezer négyzetméteres területén az Eötvös József parkot. Itt „vágták le” az új Eötvös út nyomvonalát, befejezve a második ütemet, és létrehozták az új buszfordulókat, valamint a sofőrök számára az új pihenőket. Most épül továbbá az új parkoló, és készül majd a harmadik ütem, amely során az Eötvös út gerincen futó szakaszát sétánnyá alakítják át, egyben megszüntetik a régi buszvégállomást – magyarázta.

Nagyjából

1000–1200 négyzetméternyi aszfaltot, betont bont föl, és zöldít vissza a kerület.

A polgármester az InfoRádió kérdésére válaszolva közölte, az említett két buszvégállomás és sofőrpihenő, a KFKI és a Csillebérci tábor előtt már megépült, az új parkoló pedig az idei év végéig készülhet el.

Az autós forgalomnak a gerincről történő teljes elterelésére jövő tavasszal lehet számítani, párhuzamosan a síháztól induló sétány meghosszabbításával. Pokorni Zoltán kiemelte: reményei szerint jövő ilyenkorra ez a két–három éve elindult folyamat végleg lezárulhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×