eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: pixabay

Percről percre - minden mai hír a koronavírusról

Május óta nem látott szinten a hazai halálozási adatok, de külföldön sem jobb a helyzet.

2020.09.26. 19:12

Átcsoportosítás

Zökkenőmentes a szakemberek átcsoportosítása a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetbe (Szent László Kórházba) - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat kora esti híradójában. A műsorban ismertették, hogy a kórházban három intenzív részleget alakítottak át a koronavírusos betegek ápolására. Bobek Ilona, az aneszteziológiai osztály főorvosa azt mondta az M1 stábjának, hogy a más kórházakból átcsoportosított szakembereket felkészítik, betanítják. A feladatokat, úgy oldják meg, hogy egy tapasztalt és egy külsős szakembert párba állítanak. Szarka Tibor, az infektológiai osztály vezető ápolója azt mondta, 180 ágyon kezelnek fertőzött betegeket, de egyre több pácienst hoznak. (MTI)

2020.09.26. 19:04

Járványmatematikus: ha 80 százalékos lenne a maszkhasználat, sikeres lenne a küzdelem

Félelem és passzivitás helyett tudatos védekezésre van szükség – hangsúlyozta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktualitásokról tartott előadásában az Innovációs és Technológiai Minisztérium járványmatematikai projektjének vezető orvos-epidemiológusa.

2020.09.26. 19:03

Padlón a könyvolvasás Magyarországon

Nyáron végezték a közvélemény-kutatást, amikor elvileg még "rá is értünk" volna.

2020.09.26. 19:02

Egy városnyi online vásárlót "termelt ki" a koronavírus

A GKI Digital Pénzügyi Körkép 2020 adatait elemezve Madar Norbert az InfoRádióban közölte: hiába emelkedik a lakossági készpénz mennyisége, a kártyás vásárlások száma nő dinamikusan.

2020.09.26. 15:57

Szlovákiai tendencia: egyre nagyobb a baj

Szlovákiában már csaknem egy hete minden nap új rekordot dönt a Covid-19 vírusfertőzéssel újonnan regisztrált személyek száma, pénteken több hónap után ismét túllépte az aktív fertőzöttek száma a már meggyógyultakét - derült ki a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ szombaton közétett adataiból. Az országban pénteken mintegy 6 és fél ezer teszt elvégzése alapján 552 új fertőzöttet regisztráltak. Ez új napi rekord és több mint négyszerese a tavasszal kimutatott legmagasabb számnak, amikor áprilisban mintegy háromezer teszt elvégzésével 114 fertőzöttet szűrtek ki. Szlovákiában egyébként mintegy három hete többé-kevésbé folyamatosan emelkedik az újonnan regisztrált fertőzötteknek az egyhetes adatok alapján számolt napi átlaga is, ami pénteken 338 volt, vagyis duplája az egy héttel korábbi adatnak. A pénteken újonnan regisztrált fertőzöttekkel több hónapos szünet után az országban ismét túllépte az aktív esetek száma a már meggyógyultakét, előbbiekből pénteken 4458-at, a már meggyógyultakból 4098-at tartottak számon. Igor Matovic szlovák kormányfő szombaton az előzi napi adatokra reagálva közösségi profilján a helyzetet rendkívül komolynak minősítette. Az esetszám emelkedésével összefüggésben a kormány járványügyi bizottsága már pénteken újabb - a járványügyi intézkedések szigorítását célzó - ajánlásokat fogalmazott meg. Ezek az ajánlások - amelyek konkrétumairól hatályos döntést hétfőn hoz majd a központi válságstáb - leginkább a nyilvános és tömegrendezvények résztvevői számának további korlátozására, illetve a védőmaszkok viselésére vonatkoznak. A hét folyamán felmerült, hogy Szlovákia utazási szempontból a kockázatos országok listájára tenné Magyarországot és Ausztriát, ám ezt pénteken a szlovák kormányfő már nem tartotta valószínűnek. Mint mondta, jelenleg már Szlovákiában is hasonló a helyzet, mint Magyarországon és Ausztriában, ezért a központi válságstábnak kell fontolóra vennie, hogy lenne-e egyáltalán értelme egy ilyen intézkedésnek. Szlovákiában a kór tavaszi megjelenése óta eddig összesen 8600 személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Az országban a héten öttel emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma, eddig hivatalosan 44-en haltak meg a betegség következtében. Az országban eddig már több, mint 440 ezer vírustesztet végeztek el. (MTI)

2020.09.26. 15:18

Újabb meccshalasztás itthon

Elhalasztották vasárnapról az Alba Fehérvár KC és a Kisvárda Master Good SE mérkőzését a női kézilabda NB I-ben. A székesfehérvári klub közleményben jelezte, hogy mivel az Alba Fehérvár csütörtöki ellenfelénél, a Boglári Akadémia-SZISE csapatánál két játékos koronavírustesztje pozitív eredményt mutatott ki pénteken, a fertőzés további terjedésének magas kockázata miatt a hét utolsó napján nem kerül sor a Kisvárda elleni hazai találkozóra. A mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődött volna, új időpont egyelőre nincs. A Boglári Akadémia-SZISE csütörtökön 34-24-re legyőzte az Alba Fehérvárt, másnap lemondott posztjáról a vezetőedző Deli Rita, mert úgy érzékelte, hogy új impulzusokra van szüksége együttesének. Helyét Józsa Krisztián eddigi másodedző vette át. (MTI)

2020.09.26. 15:04

Simeone talpon, és éhes

Kigyógyult koronavírus-fertőzéséből, és már az első edzést is megtartotta Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője - adta hírül a Marca című sportnapilap. A spanyol élvonalbeli csapat 50 éves argentin mestere, aki szeptember 12-én betegedett meg, házi karanténban töltötte a kényszerpihenőt, és végig tünetmentes volt. Simeone 2011 óta ül az Atlético kispadján, és számos sikere között bajnoki cím, kupaelsőség, spanyol és európai Szuperkupa-győzelem is szerepel, a Bajnokok Ligájában pedig kétszer vezette el együttesét a döntőig. A mostani szezonnak tovább erősödő kerettel vághat neki, miután az FC Barcelona uruguayi csatára, Luis Suárez is a játékosuk lett. A madridi klubnál még nem tettek le a Suárezhez hasonlóan 33 éves és szintén uruguayi válogatott csatár, Edinson Cavani szerződtetéséről, akinek a Paris Saint-Germainnél a nyáron lejárt a megállapodása. Leigazolása annak a függvénye, hogy túlad-e a klub a 31 esztendős spanyol támadón, Diego Costán. Az Atlético az augusztusi BL-szereplés miatt csak vasárnap kezdi meg szereplését a La Ligában: hazai pályán a Granada lesz az ellenfele. (MTI)

2020.09.26. 15:03

Ingyenkoncertek a Fesztiválzenekartól

Szeptember végén és október elején öt helyszínen, Esztergomban, Pápán, Kaposfüreden, Budapest VII. és XIII. kerületében várja ingyenes koncertjére a közönséget a Budapesti Fesztiválzenekar. Három templomi koncertjükre ezúttal is régizenével, Bach és Vivaldi darabjaival készülnek. Október 2-án a Fasori Evangélikus templomban, 3-án a kaposfüredi Szent Őrangyalok templomban, 4-én az Árpád-házi Szent Margit templomban lép fel a zenekar barokk együttese - közölte a zenekar az MTI-vel. A Zsinagógakoncertek műsorán ezúttal Max Bruch és Charles Gounod darabjai szólalnak meg szeptember 29-én Esztergomban, másnap pedig Pápán. Mindeközben még zajlanak az Európai Hidak fesztivál utolsó koncertjei a Müpában, szombaton két alkalommal is fellép a zenekar Fischer Iván vezényletével. Az esti koncertet 19.45-től az IDAGIO élőben közvetíti. (MTI)

2020.09.26. 13:53

Beletenyerelt az Orosz Nagydíjba a koronavírus

Hét új esetre derült fény a szocsi tesztelések során. Neveket nem mondanak.

2020.09.26. 13:52

Müller Cecília: vannak tervek különböző esetekre

Senki nem tudhatja, hogy hordozza-e a vírust tünetmentesen, ezért lényeges az óvintézkedések betartása - nyomatékosította szombaton a tisztifőorvos.

2020.09.26. 13:51

Kicsit mintha bonyolult lenne, hol és meddig lehet esküvőt tartani

Nem könnyű értelmezni azokat a jogszabályokat, amelyek meghatározzák, hogy hol rendezhető esküvő 23 óra után - mondta el az InfoRádiónak a Ceremóniamesterek Szövetségének elnöke.

2020.09.26. 13:50

Németország: öthavi csúcs

Tovább erősödött a koronavírus-járvány második hulláma Németországban, és az új fertőzések száma bő öt hónapja a legmagasabbra emelkedett a szombaton megjelent hivatalos adatok szerint. A teszttel igazolt új fertőzések száma 24 óra alatt 2507-tel emelkedett a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) kimutatása szerint. Ennél több új esetet legutóbb április 18-án jegyeztek fel, amikor 3609 fertőzést regisztráltak. A napi új esetek száma egy hónapon belül ötödször lépte át a kétezret. Az utóbbi napokban számos további járványügyi mutató is romlott. Az egy hét alatt kimutatott fertőzések százezer lakosra vetített száma például meghaladta a 13-at, pedig szeptember elején még 10 alatt volt. A szövetségi kormány a többi között a tesztelési gyakorlat és a karanténszabályok átalakításával készül a járvány második hullámának megfékezésére. Angela Merkel kancellár kedden, szeptember 29-én egyeztet erről a tartományi kormányfőkkel. Az új stratégia október közepére készülhet el. Központi elemei közé tartozik majd az úgynevezett antigén-gyorstesztek alkalmazása. Bajorország tartomány kormánya már be is jelentette, hogy beszereznek tízmillió ilyen eszközt. Az újonnan megfertőződöttekkel együtt a járvány kezdetétől 282 730 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-Cov-2). Az általa okozott betegséggel (Covid-19) összefüggő halálesetek száma kilenccel nőtt péntek óta, így már 9452 halálos áldozata van a járványnak Németországban. (MTI)

2020.09.26. 13:26

Tőlünk délre: pici csökkenés

Nem csökkent jelentős mértékben az új koronavírussal fertőzöttek napi száma Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok szombati jelentéséből. Horvátországban egy nap alatt 212-vel nőtt és elérte a 16 007-et az azonosított fertőzöttek száma. Csütörtökön még 223 új esetről számoltak be. Három idős, krónikus beteg hunyt el, így a járvány halálos áldozatainak száma 269-re nőtt, 14 405-en viszont már meggyógyultak. Kórházban ápolnak 271 beteget, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív betegek száma 1333, és 9257 ember van hatósági karanténban. A járvány kezdete óta a valamivel több mint négymilliós országban 289 024 tesztet végeztek el, ebből 4575-öt az elmúlt 24 órában. Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) igazgatója arra kérte az embereket, hogy minél többen oltassák be magukat influenza ellen. Mint mondta, a koronavírus és az influenza együtt komoly szövődményekhez vezethet. Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint pénteken 184-gyel 5191-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Csütörtökön még rekordszámú, 192 új esetről számoltak be. Egy új haláleset történt, a járvány eddigi elhunytjainak száma így 146-ra emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 72-en vannak kórházban, közülük tizenhetet ápolnak intenzív osztályon. Az aktív fertőzöttek száma 1588. A járvány megjelenése óta 215 531 tesztet végeztek el, az elmúlt 24 órában 2775-öt. Jelko Kacin kormányszóvivő Twitter-oldalán közölte: a járványhelyzet nem javul az országban, ezért a kormány hétfőtől újabb szigorításokat tervez. Valószínűleg gyülekezési korlátozást vezetnek be, és tíz helyett hat főre csökkentik az összejöveteleken résztvevők számának engedélyezett felső határát - írta. (MTI)

2020.09.26. 11:56

Felköthetik a nadrágot a nadrágot a cseh kórházakban

Gyorsan emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházi kezelést igénylő súlyos esetek száma Csehországban. Az egészségügyi minisztérium honlapján szombaton közölt legfrissebb kimutatások szerint jelenleg 740 embert kezelnek kórházban, ami négyszerese a hónap eleji számoknak. Ezen a héten mintegy 200 ember került kórházba. Az orvosok szerint 151 ember esete minősül súlyosnak, azaz ők lélegeztetőgépre szorulnak. Meredeken nő a halálozások száma is. Péntekig 581 ember halt meg a koronavírussal kapcsolatban, több mint egyharmaduk szeptemberben. Csak ezen a héten már majdnem hatvan halálesetet tartanak nyilván. Roman Prymula egészségügyi miniszter pénteken kijelentette, hogy a kórházi kezelést igénylők és a halottak számának növekedését nagyon aggasztónak tartja. A napi fertőzések száma a héten 2300 és 3000 között alakult, ami Prymula szerint a járvány terjedésének néhány napos stagnálását jelzi. Jelenleg Csehországban 31 427 az aktív fertőzöttek száma, többségüknél a kór enyhe lefolyású. Március elsejétől, az első fertőzés regisztrálásától kezdve, eddig már több mint 60 ezer ember fertőződött meg. Az egészségügyi információk statisztikai hivatalának (ÚZIS) kimutatása szerint szeptemberben csökkent az új megbetegedések száma a munkahelyeken és a családokban, megugrott viszont az iskolákban, ami a tanévkezdés következménye. Jelenleg az iskolákból ered az új fertőzések mintegy 20 százaléka. Általános a tapasztalat, hogy a gyerekeknél a fertőzés enyhe lefolyású, csak ritkán vannak velük nagyobb gondok. Az ÚZIS tíz kategóriát különböztet meg, ahonnan a fertőzés leginkább terjed. Márciustól kezdve a fertőzést mintegy 30 százalékban a munkahelyeken, míg 20 százalékban a családban kapták meg az emberek. Az esetek mintegy harmada az ismeretlen kategóriában van, mert nem tudták megállapítani, hogy a fertőzést hol kapta meg valaki. (MTI)

2020.09.26. 11:48

Montenegró: újabb korlátok

Újra korlátozásokat vezet be Montenegró a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hétfőtől, mert a fertőzöttek száma az utóbbi hetekben jelentősen megugrott. Az intézkedések az egyes településeken fertőzöttek számától függően különböznek majd, a maszk viselése viszont mindenhol kötelező lesz nyílt és zárt térben is az öt éven felülieknek. Ahol a fertőzöttek aránya százezer lakosra vetítve nem éri el a négyszázat, ott csak a szükséges távolságtartást kell betartani. Ahol négyszáz és nyolcszáz közötti a fertőzöttek száma százezer lakosra nézve, ott 22 óráig tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek, és egy asztalnál nem ülhetnek kettőnél többen. Amely településeken százezer lakosra nézve nyolcszáz és ezerkétszáz közé esik a fertőzöttek száma, ott teljesen bezárják a vendéglátóhelyeket, és betiltják a családi, otthoni rendezvényeket is. Ahol meghaladja az ezerkétszázat a fertőzöttek száma százezer lakosra nézve, ott a fentiek mellett kijárási tilalmat vezetnek be 22 és másnap reggel 5 óra között, és tilos a vendégeskedés is. A Nyugat-Balkánon péntekről szombatra 758-cal nőtt az igazolt fertőzöttek és 18-cal a halálos áldozatok száma. Szombatra a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 75-tel 33 238-ra, Koszovóban 46-tal 15 371-re, Észak-Macedóniában 143-mal 17 346-ra, Montenegróban 245-tel 9474-re, Bosznia-Hercegovinában pedig szintén 249-cel 26 561-re emelkedett. Szerbiában az utóbbi 24 órában eggyel 746-ra, Koszovóban eggyel 620-ra, Észak-Macedóniában kilenccel 721-re, Montenegróban eggyel 155-re, Bosznia-Hercegovinában pedig hattal 812-re emelkedett a halálos áldozatok száma. (MTI)

2020.09.26. 11:47

Milliárdok az agrártárcától

Válságkezelő támogatásként hétmilliárd forintot kaptak az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások és a juhtartók - közölte Nagy István agrárminiszter szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására az Agrárminisztérium 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programot készített a mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplőinek. Első körben 1261 vállalkozásnak 6,2 milliárd forint támogatást folyósított a kincstár, a fennmaradó kifizetéseket folyamatosan utalják - tudatta az agrárminiszter. Hangsúlyozta: a gazdaságvédelmi akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program célja Magyarország élelmiszerellátási biztonságának fenntartása és termelési kapacitásainak megerősítése, ezzel pedig a munkahelyek védelme. A válságkezelő támogatások népszerűnek bizonyultak - tette hozzá, megemlítve, hogy a tizenkét meghirdetett intézkedésre több mint 35 ezer kérelem érkezett. A kérelembenyújtás második köre szeptember 14-én zárult, 187 élelmiszer-feldolgozó vállalkozás igényelt 500 millió forint támogatást. A kérelmek feldolgozását követően kezdődhetnek a kifizetések - közölte a tárcavezető. Ismertette, hogy a juhágazatnak is megkezdődött a támogatások folyósítása: szeptember 25-én mintegy 5400 anyajuhtartónak 833 millió forint támogatást utaltak át. Az anyajuhtartóktól beérkezett kérelmek elbírálását követően a kincstár folyamatosan teljesíti a további kifizetéseket is. Nagy István kitért arra, hogy korábban a kertészeti tevékenységet végző gazdálkodóknak, a méhészeknek és a tejhasznú tehént tartó gazdálkodóknak pedig 3,12 milliárd forint támogatást fizetett ki a kincstár. (MTI)

2020.09.26. 11:24

Orbán Viktor: ágy, eszköz és személyzet mind rendelkezésre áll - videó

A kormányfő a szombat reggeli operatívtörzs-ülés örvén készíttetett Facebook-videót.

2020.09.26. 11:23

Szuperkupa Budapesten: így értékel az MLSZ

A szervezet szóvivője dicséri a szurkolókat. Negyedház volt a mérkőzésen.

2020.09.26. 11:19

Bevált recept fociban

A koronavírus-járvány miatt jövőre is központosított formában rendezhetik a labdarúgó ázsiai Bajnokok Ligája mérkőzéseit. Az idei szezon március óta szünetelt és csak szeptemberben indult újra. A nyugati régió mérkőzéseit Katarban játsszák szombattól, a keleti régió meccseit pedig novembertől rendezik - a jelenlegi tervek szerint - Malajziában. A csapatok életét megnehezítő utazási korlátozások miatt az ázsiai szövetség (AFC) hasonló formátumot fontolgat a következő idényre is, amely januárban kezdődik a selejtezőkkel. "A centralizált formátum mindenképpen terítéken van, nem maradt más választásunk" - mondta Windsor John, az AFC főtitkára. Hozzátette, a döntést várhatóan december 19-én hozzák majd meg. A jelenlegi szezont a címvédő szaúdi al-Hilal nem folytatja, mert kizárták, ugyanis annyi játékosa fertőződött meg a koronavírussal, hogy nem tudott kiállni az utolsó csoportmérkőzésére. Az Egyesült Arab Emírségekbeli al-Wahda nem utazott el Katarba, mert néhány futballistája szintén megbetegedett. Mindkét csapat eddigi eredményeit törölték. Windsor John egyelőre céldátumot sem tudott mondani annak kapcsán, mikor térhetnek vissza a szurkolók a lelátókra az AFC által szervezett mérkőzéseken. (MTI)

2020.09.26. 10:44

A koronavírus elüldözte a nézőket a magyar mozikból

A hazai mozik bevétele jelentősen csökkent a tavaszi zárvatartás miatt, és nehéz megjósolni, mit hoz magával a második hullám.

2020.09.26. 10:20

A világ - országonként

A világon 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 32 141 082 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 981 808, a gyógyultaké pedig 22 151 237 volt. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 7 033 268 fertőzött volt eddig a napig, 203 704-en haltak meg, és 2 727 335-en meggyógyultak. Indiában 5 818 570 fertőzöttet, 92 290 halálos áldozatot és 4 756 164 gyógyultat jegyeztek fel. Brazíliában 4 689 613 fertőzöttről, 140 537 halálos áldozatról és 4 128 490 gyógyultról tudni. Oroszországban 1 131 088-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 19 973-ra, a gyógyultaké pedig 930 955-re emelkedett. Spanyolországban 716 481 fertőzöttet és 31 232 halálos áldozatot regisztráltak. Franciaországban 552 421 fertőzöttről, 31 675 halálos áldozatról és 96 909 gyógyultról tudni. Iránban 439 882 fertőzöttet, 25 222 halálesetet és 369 842 gyógyultat tartanak számon. Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 425 767, és 42 025-en haltak meg a betegségben. Törökországban 311 455 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma 7858, a gyógyultaké 273 282. Olaszországban a fertőzöttek száma 306 235, a halálos áldozatoké 35 801, és 222 716-an gyógyultak fel a Covid-19-ből. Németországban 283 712 a fertőzöttek száma, 9451 a halottaké, 249 164-en meggyógyultak. Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 90 441 fertőzéses esetet tartottak nyilván szombat reggel, valamint 4739 halálos áldozatot és 85 343 gyógyultat. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el. (MTI)

2020.09.26. 09:47

Napi adatok: megint elhunyt 12 koronavírusos Magyarországon

Május óta nem volt ilyen magas adat. A napi új fertőzöttek száma 950.

2020.09.26. 09:37

Így reagált a pénzügyminiszter a Moody's döntésére - videó

"Jó hír Magyarországnak" - a Facebookra töltött fel hajnalban videót Varga Mihály.

2020.09.26. 09:30

Minden egészségügyi dolgozót kitüntetnek

A koronavírus-járvány mellett a hazai tüdő- és szívtranszplantáció jelene és jövője, valamint a hazai májátültetés 25. évfordulója lesz a főtéma a szervátültetettek idei találkozóján, amelyet tizennyolcadik alkalommal rendez meg a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ).

2020.09.26. 09:07

Pozitívra javította Magyarország adósosztályzati kilátását a Moody's

A cég egyben közölte: a hasonló besorolású országokéhoz képest erős a magyar gazdaság teljesítménye.

2020.09.26. 09:00

Eljött az igazság napja Mohácson – időközi "történetek"

Hat településen választanak új vezetőket vasárnap Magyarországon, például a nagy visszhangot kiváltó mohácsi történések is most jutnak nyugvópontra. Van, ahol nők csatáznak a polgármesteri székért, van, ahol szülés miatt mondott le az eddigi vezető.

2020.09.26. 08:36

Koronavírus - Ezeket az összeesküvés-elméleteket hiszik el a legtöbben

A közösségi portálokról tájékozódók körében magasabb annak a 11 állításnak az elfogadottsága, amely az interneten kering.

2020.09.26. 08:06

Sokkoló magyar képeken, ahogy a koronavírus roncsolja a tüdőt

A Semmelweis Egyetem egy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg tüdejének változásait mutatja be.

2020.09.26. 07:36

NNK-szakértő: most sincs elegendő reagens a PCR-tesztekhez

A gyártókapacitások nem tudják követni az igényeket – magyarázta az alacsony tesztszám okait Kis Zoltán, az NNK Covid-teamjének vezetője.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×