INFORÁDIÓ 
2020. október 21. szerda
Orsolya

esküvő

koronavírus

lakodalom

tóth mihály

Tatiana Datolla és Armando De Rosa a védőmaszkját leengedve megcsókolja egymást a világi kézbe adott római Santa Maria in Tempulo-templomban tartott esküvője előtt, a koronavírus-járvány idején, 2020. április 11-én. Jobbról Mario Donati anyakönyvvezető.

Kicsit mintha bonyolult lenne, hol és meddig lehet esküvőt tartani

Infostart / InfoRádió - Domanits András

Nem könnyű értelmezni azokat a jogszabályokat, amelyek meghatározzák, hogy hol rendezhető esküvő 23 óra után - mondta el az InfoRádiónak a Ceremóniamesterek Szövetségének elnöke.

Nagyon sokan áttették az esküvőjüket 2021-re, mások korábban tavaszról őszre halasztották a lakodalmat – mondta el az InfoRádiónak Tóth Mihály, a Ceremóniamesterek Szövetségének elnöke, hangsúlyozva: a házasságkötést semmi sem korlátozza, ám a lakodalommal már más a helyzet. A zenés-táncos rendezvényekre ugyanis külön jogszabály készült.

"Ezeknél 23 órát jelöli meg a törvény, hogy eddig lehet zenés-táncos rendezvényen vendég. Azonban a családi eseményekkel kapcsolatos rendezvényekre nem kell alkalmazni a rendelet szabályait. És ezt az Ügyvédi Kamara ügyvédeinek jogértelmezése visszaigazolta" - hívta fel a figyelmet Tóth Mihály.

A jogszabályokban ugyanakkor az is szerepel, hogy a vendéglátóhelyeket 23 órakor be kell zárni – tette hozzá Tóth Mihály.

"A vendéglátóhelyet is definiálja törvény 2005-ből, a kereskedelmi törvény részeként. Tulajdonképpen

különbség van aközött, hogy valaki szálláshelyen vagy szállodában szervezi az esküvőjét, vagy rendezvényközpontban, művelődési házban, sátorban, tehát 23 óra után itt lehet lagzi, egy hagyományos étteremben meg nem,

mert az vendéglátó üzletnek minősül" - ecsetelte Tóth Mihály.

Ha egy szálláshelyen az esküvő megtartása mellett a vendégek el is vannak szállásolva, őket ki lehet szolgálni 23 óra után – tette hozzá a Ceremóniamesterek Szövetségének elnöke. Tóth Mihály kitért a maszkhasználatra is, hangsúlyozva: a kiszolgálószemélyzet, a fotós-videós mindig viseli a maszkot.

"Ahol esküvőn idősebbek is jelen vannak, ott általában azt javasoljuk, hogy viseljenek maszkot, inkább az esketésen vegyenek részt, a buliba inkább ne."

A pénteken nyilvánosságra hozott újabb szigorítások miatt sok jegyespár lemondja, átszervezi esküvőjét 2021-re – mondta a Ceremóniamesterek Szövetségének elnöke.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Esküvő a koronavírus-járvány idején Rómában, 2020. április 11-én. MTI/AP/Andrew Medichini

Kapcsolódó hang

Esküvők - hol és meddig tartható?
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018