eur:
395.88
usd:
364.97
bux:
65541.64
2024. március 19. kedd Bánk, József
Benjamin Pavard, a Bayern München (b) és Lucas Ocampos, a Sevilla játékosa a labdarúgó Európai Szuperkupa döntőjében játszott Bayern München - Sevilla mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2020. szeptember 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szuperkupa Budapesten: így értékel az MLSZ

A szervezet szóvivője dicséri a szurkolókat. Negyedház volt a mérkőzésen.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint a szurkolók fegyelmezetten viselkedtek a Puskás Arénában az európai Szuperkupa-mérkőzésen, ezért az esemény rendben lezajlott.

"A szurkolók megértették, elfogadták, és alkalmazták a szigorú előírásokat, fegyelmezetten viselkedtek a beléptetés során és a mérkőzés ideje alatt is. Rendben lezajlott a rendezvény, és mindenki nagyszerű élményekkel távozott az arénából" - mondta Sipos Jenő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A koronavírus-járvány európai kitörése - március közepe - óta ez volt az első olyan mérkőzés a kontinentális szövetség (UEFA) versenyrendszerében, amelyet nézők előtt rendeztek meg. A találkozón 20 ezer szurkoló lehetett volna jelen, ami a létesítmény befogadóképességének 30 százaléka. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó belépők megvásárlásának lehetőségét pedig több tízezer igénylő között sorsolta ki. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el Budapestre, míg a Bayern részéről 2100 drukker érkezett a meccsre. Az összecsapást végül nagyjából 15 500 néző látta a helyszínen.

Sipos Jenő elmondta, a Szuperkupa-mérkőzés lebonyolítása maximális rendben zajlott a csapatok részéről is. A német és a spanyol együttes képviselői elmondták, nagyon örültek, hogy végre újra nézők előtt játszhattak, ráadásul a magyar és a külföldi szurkolók is elégedetten távoztak.

"Az előzetesen meghatározott biztonsági intézkedések lehetnek a sarokpontjai annak, hogyan lehet a mérkőzésekre visszaengedni a nézőket a későbbiekben. Az UEFA hamarosan értékeli a tapasztalatokat, és ezt követően hozhatja meg az intézkedéseket" - magyarázta a szóvivő.

A dpa német hírügynökség pénteken meg nem nevezett UEFA-forrásra hivatkozva azt írta, az európai szövetség sikeresnek ítélte a budapesti rendezést, és akár jövő csütörtökön, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor megszülethet a döntés arról, hogy a BL-ben, az Európa-ligában, valamint az Európa-bajnoki pótselejtezőkön és a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken hogyan és miként lehetnek jelen nézők.

"Az UEFA minden esetben figyelembe veszi az adott ország járványügyi helyzetét, a hatóságok és a kormány ajánlásait, és nem megy szembe az adott ország rendelkezéseivel"

- hangsúlyozta Sipos Jenő.

Hozzáfűzte, a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójában sorra kerülő keddi Ferencváros-Molde visszavágót valószínűleg mindez nem érinti, mert nem valószínű, hogy az UEFA addigra döntést hoz a kérdésben.

A Szuperkupa-trófeát a BL-győztes Bayern München hódítottan el, miután hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Európa-liga-címvédő Sevillát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×