eur:
392.14
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Kereszturi Levente

Jelképesen minden egészségügyi dolgozót kitüntetnek

A koronavírus-járvány mellett a hazai tüdő- és szívtranszplantáció jelene és jövője, valamint a hazai májátültetés 25. évfordulója lesz a főtéma a szervátültetettek idei találkozóján, amelyet tizennyolcadik alkalommal rendez meg a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ).

A járványügyi helyzetre tekintettel rendhagyó módon, online tartják meg a szervátültetettek idei országos találkozóját szombaton. Az érintettek élő közvetítés útján kísérhetik figyelemmel a Magyar Sportok Háza konferenciatermében zajló eseményt, ahol időszerű, hasznos információkkal szolgálnak a koronavírus elleni védekezésről, továbbá nagy tekintélyű szakértők tartanak előadásokat többek között a szervdonáció és -koordináció aktuális kérdéseiről. A workshop egyik beszélgetésén megszólalnak a donor családtagok is.

A rendezvényen Hartyánszky István, a Magyar Transzplantációs Társaság elnöke és Berente Judit, az MSZSZ elnöke adja át A Szervátültetettek Szolgálatáért díjakat, az elismerő okleveleket, valamint egy jószolgálati nagyköveti kinevezést is.

„Idén A Szervátültetettek Szolgálatáért díjat jelképesen valamennyi egészségügyi dolgozónak odaítéltük, akik a járvány kitörésekor, a világméretű félelem idején sem maradhattak otthon, hanem esküjükhöz hűen életeket mentettek, betegeket ápoltak, és teszik ezt jelenleg is” – mondta Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke.

A Szervátültetettek Szolgálatáért díjat nyolcan kapják, köztük Görög Dénes sebész, aki 25 évvel ezelőtt részese volt a hazai májátültetési program elindításának, és az első műtétnek is; valamint dr. Elek Jenő aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, akinek kulcsfontosságú szerepe volt a magyar tüdőtranszplantációs program aneszteziológiai profiljának kialakításában, továbbá Szabó László, a Magyar Paralimpia Bizottság elnöke. Elismerő oklevélben nyolcan részesülnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×