eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Magyar Honvédség katonái a főváros által fenntartott XVII. kerületi Pesti úti idősotthonnál 2020. július 20-án, amelyet megelőző intézkedésként újra fertőtlenítenek. A fertőtlenítésben, csakúgy, mint áprilisban, a Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóalj katonái, valamint az általuk kiképzettek vesznek részt, összesen 25-en.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ismét fertőtlenítik a Pesti úti idősotthont a katonák

A Magyar Honvédség szakemberei vonultak ki a helyszínre.

Nem megbetegedések miatt, hanem megelőző intézkedésként ismét fertőtlenítik a főváros által fenntartott Pesti úti idősotthont a katonák.

A XVII. kerületi intézmény előtt tartott sajtótájékoztatóján a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Németh Szilárd emlékeztetett: legutóbb húsvétkor kellett fertőtleníteni az idősotthont, ahol a koronavírus-járvány idején "a fenntartó súlyos mulasztásai miatt gócpont alakult ki". Az otthonban 312 ápolt és 26 ápoló betegedett meg, és 55-en elhunytak.

A fertőtlenítésben, csakúgy, mint áprilisban, a Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóalj katonái, valamint az általuk kiképzettek vesznek részt, összesen 25-en. Áprilishoz hasonlóan most is 85 ezer négyzetméter felületet kell fertőtleníteniük, a munka tavasszal 425 munkaórát, azaz hat napot vett igénybe. Az államtitkár ismertetése szerint nemcsak komoly szakmai tudást igényel a fertőtlenítés, de komoly fizikai munka is.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×