eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Miskolci Egyetem üres épülete 2020. március 12-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére az új koronavírus-járvány miatt. Intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Megvan a Miskolci Egyetem rektorjelöltje

Első ízben lehet az intézménynek női rektora.

A Miskolci Egyetem Szenátusa a 2020. május 28-án megtartott ülésén a két rektori pályázó közül Prof. Dr. Horváth Zita egyetemi tanár rektori tisztségre benyújtott pályázatát támogatta, és őt rektorjelöltnek megválasztotta. A szenátusi döntés – az előírásoknak megfelelően – felterjesztésre került a fenntartóhoz, az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. A minisztérium az ütemezés szerint 2020. július 31-ig terjeszti föl a Köztársasági Elnökhöz a megválasztott rektorjelöltet – olvasható a felsőoktatási intézmény oldalán.

A jelenleg felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, a szenátus döntés után úgy fogalmazott: „Túlzás nélkül állíthatom, hogy életem egyik legfontosabb napja a mai, nagyon boldog vagyok. Nem hiszem, hogy van annál nagyobb öröm, ha az embert azon az egyetemen választják meg rektornak, ahol hallgató volt és ahol indult az oktatói tudományos és vezetői pályája. Ez egy nagyon-nagyon komoly feladat, érzem is a felelősségének a súlyát, de igyekszem megfelelni az elvárásoknak, és az egyetemet fejlődő pályára állítani ” – fogalmazott Horváth Zita, az egyetem első női rektorjelöltje.

A rektorválasztásra azért van szükség, mert Torma András 2021. február 11-én 65 éves lesz, és a jogszabályok szerint ezt a posztot csak 65 évnél fiatalabb személy töltheti be.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×