INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

miskolci egyetem

rektor

szenátus

itm

A Miskolci Egyetem üres épülete 2020. március 12-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére az új koronavírus-járvány miatt. Intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás.

Megvan a Miskolci Egyetem rektorjelöltje

Infostart

Első ízben lehet az intézménynek női rektora.

A Miskolci Egyetem Szenátusa a 2020. május 28-án megtartott ülésén a két rektori pályázó közül Prof. Dr. Horváth Zita egyetemi tanár rektori tisztségre benyújtott pályázatát támogatta, és őt rektorjelöltnek megválasztotta. A szenátusi döntés – az előírásoknak megfelelően – felterjesztésre került a fenntartóhoz, az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. A minisztérium az ütemezés szerint 2020. július 31-ig terjeszti föl a Köztársasági Elnökhöz a megválasztott rektorjelöltet – olvasható a felsőoktatási intézmény oldalán.

A jelenleg felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, a szenátus döntés után úgy fogalmazott: „Túlzás nélkül állíthatom, hogy életem egyik legfontosabb napja a mai, nagyon boldog vagyok. Nem hiszem, hogy van annál nagyobb öröm, ha az embert azon az egyetemen választják meg rektornak, ahol hallgató volt és ahol indult az oktatói tudományos és vezetői pályája. Ez egy nagyon-nagyon komoly feladat, érzem is a felelősségének a súlyát, de igyekszem megfelelni az elvárásoknak, és az egyetemet fejlődő pályára állítani ” – fogalmazott Horváth Zita, az egyetem első női rektorjelöltje.

A rektorválasztásra azért van szükség, mert Torma András 2021. február 11-én 65 éves lesz, és a jogszabályok szerint ezt a posztot csak 65 évnél fiatalabb személy töltheti be.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018