INFORÁDIÓ
2023. március 21. kedd
Benedek

rektor

2023.01.26. 18:51

SE: Merkely Béla hatalmas fölénnyel nyert

Döntő fölénnyel választotta rektorjelöltnek a Semmelweis Egyetem szenátusa Merkely Bélát, az intézmény jelenlegi rektorát csütörtökön - közölte az egyetem.
2022.12.06. 21:10

Takáts Előd: a Corvinuson nem a jelenlegi elit gyerekeit képezzük, hanem a jövő elitjét

Száz felvételi ponttal díjazzák majd a hátrányos helyzetű diákokat felkészítő Illyés Gyula Programban tanulókat a Budapesti Corvinus Egyetemen – mondta Takáts Előd rektor. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy milyen módszerrel adnak időtálló tudást a hallgatóknak, és hogy miért van a magyar kormány tagjai között hat volt Corvinus-diák is.
2022.08.21. 16:20

Fodorné Molnár Márta: abszolút kuriózum a Magyar Táncművészeti Egyetem

Ha megnézünk egy régi, klasszikus balettelőadást, az sokszor már nevetséges, pedig lépésről lépésre ugyanazt táncolja, de mégis másképp. Itt is haladni kell a korral – mondta Fodorné Molnár Márta az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Táncművészeti Egyetem rektora a modellváltásról, a képzési lehetőségekről, a vendégoktatók fontosságáról, a táncosképzés különlegességeiről is beszélt, sőt, azt is elárulta, hogy lehet valaki akár tízévesen előkészítő jogviszonyos hallgatója az egyetemnek.
2022.07.18. 16:54

Trócsányi László: napi politikát nem szeretnék látni az egyetemen, de fontos ügyekben vitákat igen

Ma egy gép mondja meg, hogy kit és hova vesznek föl, én azt javaslom, hogy adjunk nagyobb szabadságot egy adott felsőoktatási intézménynek – mondta Trócsányi László professzor, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz európai parlamenti képviselője, a Magyar Jogász Egylet elnöke beszélt az egyházi és a nem egyházi fenntartású egyetemek közötti különbségről, a Károli a szombati szabadegyeteméről, a kutatók megtartásáról, valamint a szuverenitás és a szupranacionalitás viszonyáról.
2022.02.12. 19:33

Rátóti Zoltán elárulta, mit tart alapvetésnek az egyetemi oktatásban

A Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan kinevezett rektora az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, hogy nemzetközi intézetet hoznak létre, ami egyebek közt a hallgatók külföldre utaztatását koordinálja. Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színész, rendező szerint ez lehetőséget teremt arra is, hogy neves külföldi rendezők, operatőrök és színészek tartsanak kurzust az egyetemen.
2022.02.01. 11:27

Többszörös túljelentkezésre számít az SZFE-n Rátóti Zoltán

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új rektora szerint az előző vezetésnek az egyoldalú világnézeti nevelés volt fontos, amit szerinte az bizonyít, hogy a jobboldalhoz köthető művészek nem kaptak tanári pozíciókat. Rátóti Zoltán a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt is elmondta, ő is szívesen tanított volna a főiskolán, ma már egyetemen, ha felkérték volna.
2022.01.31. 16:30

Hivatalos: Trócsányi László a Károli-egyetem új rektora

Trócsányi László jogászprofesszor, a Fidesz európai parlamenti képviselője február elsejétől hivatalosan is a Károli Gáspár Református Egyetem új rektora. A kinevezését hétfőn írta alá Áder János, köztársasági elnök. Az új tisztségéről kérdeztük Trócsányi Lászlót.
2021.10.12. 13:40

Bódis József: tovább kell lépni az innováció felé

Rektori, illetve egyetemi és főiskolai tanári kinevezésekről szóló okiratokat adott át mintegy 140 felsőoktatási oktatónak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.
2021.10.04. 13:46

Takáts Előd: a jövő elitjét kell képeznünk, nem a meglevő elit gyermekeit

Egyre erősebb a hallgatói elvándorlás, én ezt egy csendes nemzeti katasztrófának tartom, ezért egyszeri ez a lehetőség – mondta az egyetemi átalakulásról Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogyan váltanak a mennyiségiről a minőségi oktatásra, miért a külföldi egyetemekkel kell versenyezniük, és hogy mennyit keresnek a volt corvinusos diákok.
2021.06.24. 19:30

Új rektor a Budapesti Corvinus Egyetem élén

Takáts Elődöt nevezték ki a Budapesti Corvinus Egyetem rektorává, megbízatása augusztus 1-jén lép életbe - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön.
2021.05.07. 15:16

A rektorok dönthetnek az oktatás digitális, hibrid vagy személyes formájáról

Hétfőtől az óvintézkedések maradéktalan betartása mellett visszatérhetnek a hallgatók a felsőoktatási intézményekbe, amelyek akár személyes jelenlétet igénylő vizsgákat is szervezhetnek. A rektorok dönthetnek arról, hogy az egyetemek digitális, hibrid vagy hagyományos formában folytatják a félévet.
2020.07.07. 14:01

Merkely Béla: novemberre el kell készülnie a koronavírus-vakcinának

Ezen a nyáron maradjunk itthon, és fedezzük föl szép hazánkat – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az országos szűrővizsgálat hasznáról, a második járványhullám veszélyéről és arról is, hogy miért nem engedhetik meg a tehetős országok, még egyszer hasonló pandémia alakuljon ki. Az interjú szerkesztett, rövidített változata.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018