eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Kiderült, mikor drágulhat a parkolás Újbudán

Megszűnt az ingyenes parkolás Magyarországon. Újbudán ezzel egy időben új szolgáltató kezdi meg működését, külsős cég helyett önkormányzati társaság üzemelteti a parkolást – mondta az InfoRádiónak a kerület alpolgármestere. Hintsch György arról is beszélt, hogy még nyáron döntenek a parkolás drágításáról.

Az InfoRádiónak nyilatkozó XI. kerületi alpolgármester emlékeztetett, az egyik legfontosabb választási ígérete volt a hatpárti együttműködésnek, továbbá a főpolgármesternek is, hogy saját kézbe veszi a kerületi parkolási rendszert, ami ezáltal – meglátásuk szerint – hatékonyabb üzemeltetést eredményez.

Újbudán, mint sok más helyen, ezt idáig egy magáncég végezte, amely tejesen érthető mód profitot próbált realizálni a tevékenységből, az önkormányzat viszont úgy véli, a szóban forgó többlet jobb helyen lesz, ha a kerületnél marad – fogalmazott Hintsch György.

A politikus arra is kitért, februárban fogadta el a testület az új parkolási koncepciónak az alapjait, ezt követően márciusban létrehozták a parkolás üzemeltetésért felelős önkormányzati társaságot, ami július 2-val elkezdhette a valós tevékenységet, elsőként az Újbudán található fővárosi tulajdonú utak mentén. Januártól, amikor a magáncég szerződése lejár, már a kisebb utcákban is, így az egész kerületben az önkormányzat fogja üzemeltetni a parkolást.

Hintsch György szerint „röviden és tömören”

a váltásból a lakosság semmit sem fog érzékelni.

Önkormányzati parkolóőrök lesznek az utcákon, de például a parkolóautomaták nem változnak. Legfeljebb a büntetési csekken tűnhet föl valakinek, hogy más számlára szól – jegyezte meg.

Az esetleges parkolási díjak emelésével kapcsolatban elmondta, néhány kerületben már történt döntés erre vonatkozóan, Újbuda önkormányzata azonban arra jutott, hogy

ősz elejére átgondolják még a kérdést, hogy melyek azok a területek, ahol szükséges lehet díjtételt emelni, vagy az időzónát kitolni.

Az alpolgármester szerint abban is szeptemberben lehet döntés, hogy melyek lehetnek azok a területek, ahová célszerű lenne kiterjeszteni a fizetős zónát.

Hintsch György megerősítette, a korábbi önkormányzati vezetés az elmúlt nyáron kezdeményezte, a Fővárosi Önkormányzat pedig jóváhagyta a bővítést, amely értelmében már az Andor utcáig ki lehetne terjeszteni a fizetős övezetet, valamint az Őrmezőre és a gellérthegyi területekre a XI. kerületben. Ezek valódi bevezetésére jövőre kerülhet sor, de csak bizonyos részeken, több lépcsőben, mert az önkormányzat kapacitása véges – tette hozzá az alpolgármester, megismételve: de

jövőre már mindenképpen szeretnék a „kritikus” helyeken meglépni,

ahol az ott lakók már nem tudnak parkolni, így Őrmezőn, Kelenföldnél, a metrómegálló környékén vagy az Infoparknál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×