eur:
394.38
usd:
371.56
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet felnőtt intenzív osztálya 2019. szeptember 26-án. A magyar kórházak fejlesztése központi és döntő kérdés, ennek jegyében 4,5 milliárd forint keretösszegben szereztek be 722 altató- és lélegeztetőgépet. A készülékekből 18 jutott az Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe 130 millió forint értékben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ebben rövidesen világelső lehet Magyarország

Amint megérkezik az összes, már megrendelt lélegeztetőgép, a 100 ezer lakosra jutó eszközök száma Magyarországon lesz a legtöbb egy 22 országra kiterjedő vizsgálat szerint.

Rövidesen világelső lehet a lélegeztető gépek lakosságarányos számában Magyarország - derül ki az Euronews összefoglalójából, amelyhez adatok 22, különböző fejlettségű országból álltak rendelkezésre.

Amíg a gépek nem érkeznek meg - 6000 darab -, még az Egyesült Államok vezet 100 ezer lakosra jutó 54 életmentő készülékével, ám azután Magyarországon 163 lesz ez a szám.

Japánban ez a szám 35, Dél-Koreában 19, Indiában 3,5, Mexikóban 1,6, Ausztráliában 5,3, Új-Zélandon 6,8.

Ami Európát illeti: Svédországban 5,5, Olaszországban 8,8, Csehországban 33, Portugáliában 13,6 lélegeztetőgép jut 100 ezer lakosra.

A vizsgálatban nincs szó a gépek minőségéről, típusáról, tulajdonságairól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024, május 16-án újra minden a pénz körül forog, várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a kriptopiaccal, a téma elismert hazai szakértőivel fejtjük meg, mibe érdemes most befektetni, és beszélgetünk egy olyan kriptotraderrel is, aki már több mint hat éve kizárólag tőzsdei kereskedésből él. A rendezvényen az előadók között lesz többek között a Cápák között című műsorból ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. A rendezvényen való részvétel regisztráció után ingyenes. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×