INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

lélegeztetőgép

koronavírus

járvány

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet felnőtt intenzív osztálya 2019. szeptember 26-án. A magyar kórházak fejlesztése központi és döntő kérdés, ennek jegyében 4,5 milliárd forint keretösszegben szereztek be 722 altató- és lélegeztetőgépet. A készülékekből 18 jutott az Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe 130 millió forint értékben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Ebben rövidesen világelső lehet Magyarország

Infostart

Amint megérkezik az összes, már megrendelt lélegeztetőgép, a 100 ezer lakosra jutó eszközök száma Magyarországon lesz a legtöbb egy 22 országra kiterjedő vizsgálat szerint.

Rövidesen világelső lehet a lélegeztető gépek lakosságarányos számában Magyarország - derül ki az Euronews összefoglalójából, amelyhez adatok 22, különböző fejlettségű országból álltak rendelkezésre.

Amíg a gépek nem érkeznek meg - 6000 darab -, még az Egyesült Államok vezet 100 ezer lakosra jutó 54 életmentő készülékével, ám azután Magyarországon 163 lesz ez a szám.

Japánban ez a szám 35, Dél-Koreában 19, Indiában 3,5, Mexikóban 1,6, Ausztráliában 5,3, Új-Zélandon 6,8.

Ami Európát illeti: Svédországban 5,5, Olaszországban 8,8, Csehországban 33, Portugáliában 13,6 lélegeztetőgép jut 100 ezer lakosra.

A vizsgálatban nincs szó a gépek minőségéről, típusáról, tulajdonságairól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018