eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója a Nemzeti Színház jövő évadát meghirdető sajtótájékoztatón egy fővárosi sétahajón 2017. május 9-én. A színház tizenegy bemutatót, köztük négy nagyszínpadi premiert tervez a 2017/2018-as szezonban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Vidnyánszky Attila: a Városligeti Színház a társadalom egészének érdekét szolgálná

A fiatalok közül sokan járnak színházba, ennek ellenére a színházi előadások továbbra sem örvendenek nagy népszerűségnek az említett korosztály körében. Magyarországon még nincs egy olyan színház, ami kifejezetten nekik épült volna. Ezt az igényt szolgálná ki a megépítendő, ám a fővárosi vezetés által akadályozott, új teátrum.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Írószövetség nyílt levélben fordult május végén Karácsony Gergely főpolgármesterhez, hogy Budapest ne módosítsa az érvényben lévő Városligeti építési szabályzatot, és ne lehetetlenítse el a Városligeti Színház megépítését, azonban a több mint hetven magyarországi színházat képviselő szervezet, illetve a írók sem kaptak választ egyelőre – adta hírül a Hirado.hu.

Vidnyánszky Attila színházigazgató, rendező úgy fogalmazott, csodálatos infrastrukturális háttere van a magyar színházi világnak, s ha Budapestre gondolunk, akkor ez még fokozottabban igaz. Hozzátette, azonban mégis van hiány e téren.

Magyarországon még nincs egy olyan színház, ami kifejezetten a gyerekeknek, a fiataloknak épült volna,

amit a Városligeti Színház pótolhatna, ami az egész magyar társadalom érdekét is szolgálná.

A Nemzeti Színház igazgatója kiemelte, a 19 század végétől, a 20. század elejétől már működött a Ligetben színház egy fa épületben, amit aztán 1906-tól kőszínházzá alakítottak. „Sajnálatos módon azonban ez a színház is a kommunista gondolat áldozatává vált.”

Vidnyánszky Attila arra is kitért, a Fővárosi Önkormányzat azzal érvel, hogy nem szeretnék, ha a zöld felület csökkenne a Ligetben, ezért próbálják meg megakadályozni a színház megépítését, ami szerinte abszurd érv, miután a tervek szerint egy parkoló helyére épülne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×