eur:
392.88
usd:
367.85
bux:
66048.18
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kilátás a Hármashegyre a Zengőn épült új, acélszerkezetű, hétemeletes, 22 méter magas kilátóból Hosszúhetény közelében 2020. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Új kilátó épült a Zengőn

Uniós támogatással építették, egy kisebb információs központtal együtt.

Fent a kilátás a Hármashegyre, alább megcsodálható maga a kilátó, amely a Zengőn épült, acélszerkezetű, hétemeletes és 22 méter magas. Hosszúhetény közelében található, és a Zengő kincse - A Zengő hegy ökoturisztikai fejlesztése uniós pályázat keretében épült meg. Kiváltja a régi és életveszélyes geodéziai mérőtornyot, amely már egy ideje nem látogatható.

A projekt lezárásának várható ideje a kiírás szerint június 25.

A pályázat részeként a Zengő lábánál Pécsvárad területén a Dombay tónál kialakításra kerülnek a turistafogadás feltételei és ugyanitt kapcsolódó attrakcióként a Zengőt és annak élővilágát bemutató kisléptékű látogató- és információs központ létesül.

Hosszúhetény, 2020. június 29.
Új, acélszerkezetű, hétemeletes, 22 méter magas kilátó a Zengőn, Hosszúhetény közelében 2020. június 29-én.
MTI/Sóki Tamás
Hosszúhetény, 2020. június 29. Új, acélszerkezetű, hétemeletes, 22 méter magas kilátó a Zengőn, Hosszúhetény közelében 2020. június 29-én. MTI/Sóki Tamás

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×