INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

orbán viktor

szlovákia

házelnök

boris kollár

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Boris Kollár szlovák házelnököt (b) a Karmelita kolostorban 2020. június 30-án.

A szlovák házelnökkel tárgyalt Orbán Viktor

Infostart / MTI

A V4-együttműködés, a nemzeti érdekek képviselete, a családpolitika és az illegális bevándorlás ügyében is egyetértés volt a magyar kormányfő és Boris Kollár, között kettejük budapesti tárgyalásán.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a Karmelita kolostorban tartott egyeztetésről elmondta, elhangzott, hogy Magyarország és Szlovákia egyaránt érdekelt az Európai Unió sikerében, ám továbbra is ki fognak állni a nemzeti érdekek és a tagállamok szuverenitása mellett.

A két politikus között nézetazonosság volt abban, hogy az illegális migrációval kapcsolatban zéró toleranciát kell alkalmazni. A szlovák parlamenti elnök példaértékűnek nevezte a magyar kormány családpolitikáját. Mindketten aláhúzták annak fontosságát, hogy az Európában példátlanul sikeres visegrádi együttműködést meg kell őrizni, sőt erősíteni érdemes - mondta a sajtófőnök.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018