eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Budapest, 2019. október 16. A Széchenyi Lánchíd délelőtti forgalma, előtérben a Clark Ádám téri körforgalom virágai.  MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Vitézy Dávid egy autómentes Lánchíd felé húz

A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint, ha a hídon csak buszok és kerékpárosok közlekednének, nem kéne az Alagúttal együtt felújítani, és a Széchenyi tér is máshogy nézhetne ki.

A Lánchíd a Dunába szakadni nem fog, de vannak olyan szerkezeti korróziók mind a járdán, mind az útpályán, amik azt okozhatják, hogy a hídnak egyes darabjai lehullhatnak akár a hajókra, akár az alsó rakparton közlekedőkre. Ez a fajta állapotromlás az alagút esetében nem áll fenn – emelte ki Vitézy Dávid az Indexnek nyilatkozva.

Megjegyezte,

ha a Lánchidat továbbra is egy autós hídként képzeljük el, akkor valóban indokolt lehet az Alagúttal együtt felújítani,

hogy ez az egész útszakasz minél rövidebb ideig legyen lezárva, de utóbbi műszaki állapota sürgős beavatkozást nem tesz szükségessé, akár egy évtizedet is kibír. Ha viszont egy gyalogos, kerékpáros, autóbuszos prioritású híd lenne a Lánchíd, akkor a felújításban ennek az egyidejűségnek sokkal kevesebb haszna van – vélekedett a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Ugyanakkor hozzátette, arra viszont,

hogy a Lánchíd teljesen gyalogos kialakítású legyen nem biztos, hogy alkalmas, a funkcionális kialakítása miatt,

és ez az ott közlekedő autóbuszok miatt sem javasolt. Szerinte a Lánchídnak ma nagyon jelentős szerepe van a buszhálózatban, ezt érdemes lenne megtartani.

Biztosnak nevezet továbbá, hogy élőben fogjuk sok évig tapasztalni, hogy milyen Lánchíd nélkül a budapesti autós közlekedés, mert a felújítás alatt a hídra nem fog autó felhajtani.

Vitézy Dávid a Lánchíd pesti hídfőjénél található Széchenyi tér teljes rekonstrukcióját is nagyon időszerűnek nevezet. Hiszen, mint fogalmazott, ez egy autóközpontú tér, amit nem lehet szabályosan sehonnan megközelíteni.

Emlékeztetett, a tér teljes újratervezését a kormány 100 százalékban finanszírozza, első körben viszont érdemes a Lánchíd felújítására koncentrálni. „Azt javasoljuk, hogy 18 hónap legyen a lezárási idő, amit a tenderben megfogalmaznak, ami elég idő arra, hogy lássuk, hogy a város közúti forgalmára ennek milyen hatása van és a Lánchíd autómentesítése megtartható-e a felújítás után is. Én abban bízom, hogy igen” – zárta sorait Vitézy Dávid.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×