INFORÁDIÓ
2022. augusztus 12. péntek
Klára

tarlós istván

lánchíd

felújítás

Tarlós István: érthetetlen, hogy miért nem írták ki a tendert a Lánchíd felújítására

Tarlós István: érthetetlen, hogy miért nem írták ki a tendert a Lánchíd felújítására

Infostart / MTI

A volt főpolgármester, miniszterelnöki megbízott szerint "ha csak a Lánchíd felújításáról beszélünk, akkor a forrás elegendő és rendelkezésre áll".

Tarlós István a TV2 Mokka című műsorában elmondta: a még a regnálása idején megrendelt, a múlt októberi önkormányzati választások után elkészült szakvélemény alapján feltárt szerkezeti hibák miatt

hat hónapon belül meg kell kezdeni a Lánchíd felújítását.

Ezt november végén, december elején egyértelműen leírta a szakvélemény - szögezte le a volt főpolgármester. Arra felvetésre, hogy a Lánchíd életveszélyes lehet, Tarlós István azt mondta: "abban az értelemben életveszélyes", hogy egy önsúlyától képződött kátyúba egy autó tengelyig belesüllyed és a mögötte közlekedő belerohan, vagy egy gyalogos a járdán combig becsúszhat a betonvasak közé. Azt is megjegyezte:

olyan súlyos baleset, hogy egy autó, vagy egy gyalogos beeshessen a Dunába, egyelőre nem várható.

Tarlós István a fő kérdésnek azt nevezte, hogy az utóbbi fél évben miért nem történt semmi az ügyben. Úgy fogalmazott: nem tudja, hogy a forrásokkal kinek mi az elképzelése, "de az biztos, hogy azt a (felújításra szánt) 23,7 milliárd forintot ott hagytuk", amiben a többi között benne van a kormányhatározatban rögzített hatmilliárd forint.

"Ha csak a Lánchíd felújításáról beszélünk, akkor a forrás elegendő és rendelkezésre áll"

- mutatott rá Tarlós István. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra is, hogy korábban nem a Lánchíd felújítására tartotta kevésnek a rendelkezésre álló a forrást, hanem a híddal "műszaki egységet alkotó" Váralagút, Clark Ádám tér, a pesti hídfő villamosalagútja és a Széchenyi tér együttes megújítására.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018