eur:
394.77
usd:
370.38
bux:
65321.98
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Szén-dioxid szivárgott egy álló vasúti tartálykocsiból

A katasztrófavédelem biztonsági zónát jelölt ki Bobán.

Visszatérhettek lakásukba Boba község vasútállomásának közelében azok az emberek, akiknek vasárnap reggel azért kellett egy időre elhagyniuk az otthonukat, mert egy vasúti tartálykocsiból cseppfolyós szén-dioxid szivárgott - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.

Balogh Eszter tájékoztatása szerint a vasúti tartálykocsi csapja körül szivárgott a cseppfolyós szén-dioxid, a hiba megszüntetésén dolgoznak a szakemberek, a helyszíni szemle még tart.

Hozzáfűzte: a tűzoltók és a rendőrök egy közeli utcából - ahol 38-an élnek - három ingatlanból hat embert menekítettek ki, a lakók fél óra múlva visszatérhettek otthonukba.

A katasztrófavédelem korábban arról adott tájékoztatást, hogy a műszaki mentést a sárvári hivatásos, a celldömölki önkormányzati, valamint az egyházashetyei és a kamondi önkéntes tűzoltók végzik. Hozzátették, hogy riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, a helyszín körül száz méteres biztonsági zónát jelöltek ki és a rendőrséggel közösen kimenekítették a közeli ingatlanok lakóit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×